RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Доісторична дієта: вчені створили фрикадельку з клонованого м'яса мамонта

Австралійська компанія Vow, яка займається вирощуванням штучного м’яса з клітин тварин, створила фрикадельку із "м’яса" мамонта віком чотири тисячі років.

Про це повідомляє видання агенція Reuters.

Читайте також: Зниклий вид тасманійського тигра збираються "воскресити": що задумали вчені

Фрикадельку продемонстрували у науковому музеї НЕМО в Амстердамі (Нідерланди). Після чого подарували музею історії науки та медицини Rijksmuseum Boerhaave.

Як зауважили у компанії Vow, проєкт покликаний продемонструвати потенціал м’яса, вирощеного з клітин без необхідності забою тварин. Він також має висвітлити зв’язок між масштабним тваринництвом, знищенням дикої природи, а також кліматичними змінами.

"Ми створили фрикадельку з клітин мамонта та подарували її музею Rijksmuseum Boerhaave в Нідерландах. Мамонт – гігантський символ втрати. Ми сподіваємось, що наша фрикаделька відродить дискусію про м’ясо та кліматичні зміни", – заявили творці.

Допомагав створювати м'ясо професор Ернст Вулветанг з Австралійського інституту біоінженерії при Університеті Квінсленда. Оскільки послідовність ДНК міоглобіну мамонта мала "кілька прогалин", то науковці вирішили додати ДНК африканського слона. Журналісти пишуть, що воно пахне як крокодиляче м’ясо.

Поки що така страва не призначена для вживання. Однак згодом компаніям б хотіла поширити штучно створене м’ясо на європейський ринок.

"Цьому білку буквально 4000 років. Ми не бачили його дуже довго. Ми хочемо піддати його ретельним випробуванням, як ми зробили б з будь-яким продуктом, який ми виводимо на ринок", – повідомили у компанії.

Раніше "Апостроф" розповідав, що вчені хочуть створити морозостійкого слона, який виглядатиме як мамонт.

  • Вас може зацікавити:

Між сторінками книги виявили дивовижну знахідку, якій 400 років: фото та відео

Вчені відкрили загадку мумії динозавра, який жив 67 млн років тому: фото

Учені виявили раніше невідомий вид динозавра - з шипами та розміром з кота: фото