RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Жив 30 тисяч років тому: вчені відновили зовнішність одного із найдавніших Homo sapiens

Група дослідників створила 3D-зображення найдавнішої людини, коли-небудь виявленої в Єгипті, де раніше археологи знайшли 12 відрубаних рук. Це - чоловік африканського походження, якому на момент смерті було від 17 до 29 років.

Про це повідомляє Live Science.

Використовуючи фотограмметрію, група дослідників створила дві апроксимації обличчя стародавнього єгиптянина. Вони є реалістичним зображенням людини, яка жила 30 000 років тому. Вчені сподіваються, що ці зображення можуть дати нові підказки щодо еволюції людини.

Ця історія почалася в 1980 році, коли археологи виявили останки скелета в долині Нілу в Єгипті. Згідно з новим дослідженням, вони належали чоловікові африканського походження, якому на момент смерті було від 17 до 29 років. Цей скелет зростом приблизно 160 сантиметрів вважається найдавнішим зразком останків Homo sapiens, знайденим в Єгипті.

Читайте також: У Єгипті виявили стародавню статую фараона: чим вона унікальна

Група бразильських дослідників під керівництвом Моасіра Еліаса Сантоса об'єднала десятки цифрових зображень скелетних останків чоловіка, які є частиною колекції Єгипетського музею в Каїрі.

За словами Сантоса, більша частина останків зберіглася добре, але деякі ребра, руки, частина правої гомілки, лівої великогомілкової кістки та ступні були відсутні. Але оскільки череп та лицьові кістки чоловіка були збережені, вчені мали доступ до ключових даних, необхідних для побудови апроксимацій обличчя.

Як писав "Апостроф", раніше фахівці розкрили таємницю мумії дівчинки, яку виявили під час будівельних робіт у Сан-Франциско.

  • Вас може зацікавити:

У Перу археологи знайшли унікальні гробниці з тілами померлих: фото

Вчені розкрили загадку мумії "японської русалки": фото і відео дивної істоти

Останки знайшли в гробниці: вчені відновили зовнішність жінки з таємничого народу набатеї