RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Блискучі і гострі, як нові: археологи знайшли в кельтській гробниці ножиці, яким понад 2,3 тисячі років. Фото

У Китаї знайшли імператорську гробницю з горою скарбів, а в передмісті Мюнхена (Німеччина) було знайдено 2300-річне кельтське поховання. У ньому виявили "майже нові" кельтські ножиці.

Про це пише Ancient Origins.

Група зі знешкодження боєприпасів шукала снаряди часів Другої світової війни, що не розірвалися, на будівельному майданчику в мюнхенському районі Зендлінг. Саме вони й виявили давню гробницю.

Пізніше її розкопала група археологів із Баварського державного управління з охорони пам'яток. Дослідники виявили безліч стародавніх артефактів, у тому числі "складений" меч, залишки щита і наконечник списа, бритву та малогомілкову кістку. Серед цих речей були також ножиці віком 2300 років, які настільки добре збереглися, що їх описали як "майже нові, з легким блиском".

Читайте також: Збереглася ідеально: археологи показали маску, яку носили на "карнавалах" у Японії 1800 років тому

За словами професора Матіаса Пфейла, ножиці збереглися настільки добре, що "їх можна використовувати і сьогодні". Він пояснив, що причина високого збереження ножиць у майстерності, яке застосовувалося при їх виготовленні близько 2300 років тому. Дослідники припускають, що ці ножиці могли використовуватися для стрижки волосся, різання текстилю та стрижки овець.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в пустелі в Саудівській Аравії було знайдено три римські військові табори, яким майже 2000 років.

Вас також може зацікавити:

У Перу археологи виявили унікальні гробниці з тілами померлих: фото

У Судані виявили залишки стародавнього храму: чим унікальна знахідка

Тисячі монет під землею: поляк знайшов унікальний скарб 17 століття