RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Збереглася ідеально: археологи показали маску, яку носили на "карнавалах" у Японії 1800 років тому

Археологи вкотре вражають незвичайними знахідками. Так, спеціалісти виявили гарно збережену дерев'яну маску початку третього століття на руїнах Нісі-Івата в префектурі Осака в Японії.

Про це пише Аrkeonews.

Читайте також: На дні Середземного моря випадково знайшли 900-річний меч хрестоносця: фото і відео

Повідомляється, що знахідка є третім зразком дерев'яної маски цього періоду. Експерти вважають, що артефакт відігравав важливу роль на сільськогосподарських святах, організованих впливовими людьми того часу.

Дерев'яна маска, вирізана з кедрового дерева, має розміри близько 30 см заввишки та 18 см завширшки і має два отвори для очей, рот і перфорований отвір, що зберігся з одного боку, який, ймовірно, утримував шнур для маски на обличчі власника.

Маску було знайдено у паводкових відкладах на глибині 2,9 метра від поверхні землі.

На думку дослідників, маска могла використовуватися в церемоніальних ритуалах під час сільськогосподарських свят близько 1800 років тому, в епоху Яї. Упродовж цього терміну Японія перейшла до осілого землеробського суспільства, використовуючи методи ведення сільського господарства, привезені з Кореї у регіоні Кюсю.

Нагадаємо, що у Туреччині вчені виявили незвичайну практику поховання раннього римського імперського періоду, що складається з навмисно загнутих цвяхів, що покривають черепицю та шар вапна.

Вас також може зацікавити:

У Перу археологи виявили унікальні гробниці з тілами померлих: фото

У Судані виявили залишки стародавнього храму: чим унікальна знахідка

Тисячі монет під землею: поляк знайшов унікальний скарб 17 століття