RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Чи був Ісус одружений? Фрагмент "Євангелія від дружини Ісуса" викликав дискусії серед вчених. Відео

Вчені виявили стародавні тексти Євангелія, що проливають світло на загадкову фігуру Ісуса Христа. Йдеться про "Євангелію від дружини Ісуса", який припускає, що Христос був одружений.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ancient-origins.

Читайте також: Росію більше не можна вважати великою державою - Патріарх Філарет

"Давній фрагмент книги, Євангеліє від дружини Ісуса, складений таємничою коптською мовою, зберігає таємниці невідомого Євангелія. У восьми рядках на лицьовій стороні та шести на звороті складена фраза, що викликала інтриги та суперечки: "Ісус сказав їм: дружина моя". Але не варто поспішно припускати, що Ісус був одружений. Історичне значення полягає не в доказі його сімейного стану, а у свідченні вірувань, яких дотримувалися деякі християни другого століття нашої ери”, - йдеться у матеріалі.

У вчених виникли сумніви в справжності артефакту, але ретельний аналіз довів, що цей фрагмент справді є справжнім, датованим четвертим століттям.

"Дивно, але питання про сімейне становище Ісуса виникло лише через сторіччя або більше після його смерті, що збіглось з гарячими суперечками про звичаї перших християн", - зазначили археологи.

Раніше "Апостроф" розповідав, що на травень припадає кілька важливих православних свят, серед яких перехідне свято Вознесіння Господнього, яке цього року приходить на 25 число.

Вас також може зацікавити:

Чи можна віруючим ненавидіти росіян? Філарет пояснив слова з Біблії про любов до ворога

На Вознесіння поминають померлих і печуть млинці: традиції великого свята

В Африці під монастирем знайшли потаємні кімнати з приголомшливими розписами: фото