RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

В центрі Лондона будівельники натрапили на римську гробницю з унікальною мозаїкою: фото

Після виявлення у Великій Британії найстарішого дерев'яного артефакту, в Лондоні були розкопали залишки римського мавзолею "дивовижної безпеки". Споруда вважається найбільш непошкодженою, виявленою на території королівства.

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також: У Британії виявили рідкісні скульптури Стародавнього Риму: чим вони унікальні

"Неймовірно рідкісна знахідка була виявлена на території будівництва The Liberty of Southwark, за два кроки від ринку Боро і станції "Лондон Брідж". Розкопки гробниці пішли за відкриттям у лютому минулого року однієї з найбільших римських мозаїк, знайдених у Лондоні за більш ніж 50 років на тому ж місці.У виявленій споруді збереглися стіни та внутрішні підлоги.У його центрі знаходиться разюча мозаїка, оточена піднятою платформою, на якій були розміщені поховання", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що рівень збереженості інтер'єру робить цей римський мавзолей найцілішим з коли-небудь виявлених у Великій Британії. Враховуючи, що гробниця була майже повністю розібрана, ймовірно, в середньовічний період, є підстави вважати, що це була солідна будівля, можливо, двоповерхова, яка використовувалася багатими римлянами як сімейна гробниця.

"Хоча ні трун, ні похоронних останків не виявлено, там знайшли понад 100 монет, а також шматки металу, фрагменти глиняного посуду та кілька покрівельних черепиць. На території навколо мавзолею було виявлено понад 80 римських поховань, у тому числі мідні браслети, скляні намистини, монети, глиняний посуд та навіть кістяний гребінь", - зазначили у виданні.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що археологи розкрили "секрет" кам'яного фалоса, виявленого в Іспанії.

Вас також може зацікавити:

В Ізраїлі у "чорного археолога" вилучили монети останнього єврейського царя: фото артефактів

Яким насправді був Тутанхамон: єгиптолог розкрила правду про фараона

У Польщі археологи виявили масове поховання вампірів: сотні людей були страчені