RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

На Марсі знайшли сліди життя, що змінили уявлення про Червону планету

Марсоходу Perseverance американської космічної агенції вдалося знайти натяки на ознаки позаземного життя. Йдеться про різні типи органічних молекул у кратері на Марсі.

Про це повідомляє видання Space.

Читайте також: На Марсі може бути рідка вода: вчені знайшли нові докази

За інформацією агенції, хоч матеріали мають "біотичне" походження, вони могли утворюватися іншими способами. Це могла бути взаємодія між водою та пилом чи потрапляння на планету пилу та метеоритів.

Дані, які передав Perseverance, говорять про те, що минуле "Червоної планети" могло бути значно активнішим, ніж вважається.

Аналіз марсіанської органічної речовини допоможе зрозуміти наявність джерел вуглецю, що може мати наслідки для пошуку потенційних ознак життя.

Марсохід "Персеверанс" (у перекладі - наполегливість) розробили для дослідження кратера Єзеро на Марсі в рамках експедиції НАСА "Марс-2020". Його виготовила Лабораторія реактивного руху НАСА. Запустили до Марса у липні 2020 року. Посадку здійснив у лютому 2021-му.

Раніше ми писали, що Місяць має рідке ядро, крім того, дослідники вважають, що всередині зовнішнього ядра є ще внутрішнє тверде, як і у нашої планети.

  • Вас також може зацікавити:

Знищило все живе: вчені виявили, що викликало цунамі на Марсі 3 млрд років тому

Міні-вертоліт NASA здійснив черговий політ на Марс

Марсохід вперше зробив якісні знімки сонячних променів на Марсі