RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як Марс виглядає в різний час доби: приголомшливі фото

Вчені НАСА, які раніше відкрили незвичайну зірку поруч із Землею, оприлюднили, зроблені марсоходом Curiosity, приголомшливі знімки марсіанського неба та ландшафту, які дозволяють поглянути на те, як планета виглядає у різний час доби.

Про це пише cbsnews.

Читайте також: Марсохід вперше зробив якісні знімки сонячних променів на Марсі

"Марсохід, який знаходиться на планеті з серпня 2012 року, зробив знімки за допомогою чорно-білих навігаційних камер 8 квітня 2023 року, йдеться у повідомленні НАСА. Марсохід робив фотографії вранці та вдень і надсилав їх дослідникам на Землю", - йдеться у повідомленні.

На панорамній фото зображено низку визначних пам'яток Марса, у тому числі "Долину Маркер-Бенд", де Curiosity одного разу виявив свідчення того, що на цьому місці могло бути озеро, і два пагорби, названі "Болівар" та "Діпдейл". Також, на фото зафіксований край кратера Гейла, який досліджує Curiosity. Оскільки фотографію було зроблено у ясний день, на знімку Curiosity навіть видно гору, яка знаходиться за 54 милі від краю кратера. На фотографії також зображений сам Curiosity та сліди марсохода на пиловому марсіанському ландшафті.

Ще більш вражаючим фактом є те, що по фото можна вивчити, як рухаються сонце і тіні на Марсі. У НАСА наголосили, коли марсохід зробив ці фотографії, була зима. У цей час року на Марсі тіні глибші та темніші, тому що рівень пилу в марсіанській атмосфері найнижчий.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Місяць має рідке ядро, крім того, дослідники вважають, що всередині зовнішнього ядра є ще внутрішнє тверде, як і у нашої планети.

Вас також може зацікавити:

Знищило все живе: вчені виявили, що викликало цунамі на Марсі 3 млрд років тому

Міні-вертоліт NASA здійснив черговий політ на Марс

На Марсі може бути рідка вода: вчені знайшли нові докази