RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Вчені знайшли нові докази вавилонського знищення Єрусалиму: ціллю була будівля аристократів, фото і відео

Учені продовжують розкривати загадки нашої планети. Група ізраїльських археологів нещодавно завершила дослідження великої будівлі, яка, мабуть, була знищена вогнем під час облоги Єрусалиму вавилонянами у 586 році до нашої ери.

Про це пише Аncient-origins

Читайте також: Археологи знайшли унікальний фрагмент Вавилонської вежі: деталі

Це дослідження було унікальним, його мета – розкриття подробиць цієї катастрофічної події шляхом наукового аналізу обвуглених останків будівлі.

"Аналіз мікроскопічних залишків надзвичайно розвинувся останніми роками, що дозволяє археологам досліджувати нові питання, пов'язані з інтенсивністю подій руйнування та обставинами утворення верств руйнування", - написали археологи у статті про свої дослідження.

586 року до н. е. вавилонська руйнація Єрусалима стала значною історичною подією, наслідки якої знайшли відлуння у світових релігіях протягом століть.

Репрезентативне зображення бурхливого вогню під час руйнування Єрусалиму вавилонянами

Археологи змогли поетапно реконструювати руйнування цієї будівлі. У процесі вони змогли виявити захоплюючі подробиці у тому, як розвивалася величезна пожежа, охопила будинок, і навіть у тому, як і, мабуть, почався.

Щоб розгадати послідовність подій та простежити траєкторію пожежі, дослідники звернули увагу на магнітні сигнали, знайдені у фрагментах розбитого керамічного посуду та сегментах підлоги, виявлених на місці.

Зазвичай магнітні сигнали в Єрусалимі збігаються з магнітною північчю Землі. Однак деякі з артефактів демонстрували аномальні сигнали, що вказує на те, що вони піддавалися інтенсивному нагріванню печі під час їх виробництва.

Інші фрагменти демонстрували магнітні сигнали ближче на північ, що вказувало на подальшу подію розмагнічування. Дослідники припустили, що ці фрагменти, швидше за все, зазнали впливу високих температур під час вавилонської кампанії. Це дозволило дослідникам зібрати воєдино шлях вогню, який і зруйнував будинок.

Найбільшої інтенсивності вогонь досяг на верхньому поверсі, про що свідчить більша кількість артефактів, що зазнали термічного розмагнічування. І навпаки, полум'я не зуміло повністю розгорітися на нижньому поверсі, можливо через обвал стелі, який стримував полум'я внизу.

"Поширення вогню та швидке обвалення будівлі свідчать про те, що есмінці доклали великих зусиль, щоб повністю знести будівлю та вивести її з експлуатації" , - кажуть вчені.

Це важливе відкриття, тому що воно припускає, що ця аристократична резиденція була навмисно атакована. Це те, на що можна було б очікувати, якби загарбники намагалися покарати правлячу еліту за їх непокору — саме це й було метою 30-місячної облоги Єрусалима. Після повстання Іудейського царства проти вавилонської влади наприкінці сьомого століття до нашої ери цар Нововавилонської імперії Навуходоносор II наказав вдертися і повністю зруйнувати Єрусалим як відплату за юдейські провини.

Це дослідження однієї згорілої будівлі не розкриває багатьох подробиць про те, що відбувалося в місті в цілому. Але це переконливо свідчить про те, що загарбники хотіли якнайретельніше зруйнувати Єрусалим. Це підтверджує біблійну історію про те, як розгорталася облога, яка була найжорстокішою і найжорстокішою.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що вчені знайшли знамениті ворота перського царя - збудовані на честь завоювання Вавилону.

Вас також може зацікавити:

На дні Середземного моря знайшли скляний посуд стародавніх римлян: фото та відео

У Таїланді відкрили новий вид динозавра зростом всього 60 см: фото

Археологи знайшли стародавній зодіакальний медальйон з портретом