RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Російська станція "Луна-25" досягла Місяця, але є нюанс: з'явилися деталі епічного провалу

Перша майже за 50 років російська експедиція на Місяць провалилася після того, як станція "Луна-25" впала на поверхню супутника Землі.

Про це інформують росЗМІ.

За даними медіа "База", зв'язок зі станцією "Луна-25" перервався після того, як обладнання почало надсилати перші знімки зворотного боку Місяця. Фахівці Роскосмосу уточнили, що апарат зіткнувся з поверхнею супутника та припинив своє існування.

Читайте також: Над Землею зійшов Осетровий Місяць: онлайн-трансляція

"Зв'язок із Луною-25 перервався. За результатами попереднього аналізу фахівців Роскосмосу, апарат зіткнувся з поверхнею Місяця і припинив своє існування. Питаннями з'ясування причин втрати Луни-25 займеться спеціальна комісія", - йдеться у повідомленні.

У Роскосмосі також зазначили, що станція 19 серпня мала видати імпульс для формування його передпосадкової еліптичної орбіти, але близько 14:57 за київським часом зв'язок із "Луною-25" перервався.

""Реалізовані 19 та 20 серпня заходи щодо пошуку апарату та входження з ним у зв'язок результатів не дали. За результатами попереднього аналізу, у зв'язку з відхиленням фактичних параметрів імпульсу від розрахункових апарат перейшов на нерозрахункову орбіту і припинив своє існування в результаті зіткнення з поверхнею Місяця" , - наголосили у відомстві та додали, що спецкомісії доведеться з'ясувати всі обставини катастрофи.

Варто зазначити, що запуск космічного апарату "Луна-25" відбувся 10 серпня. Це була перша за майже 50 років російська експедиція на супутник Землі. На 21 серпня було заплановано посадку станції в районі Південного полюса Місяця.

Однак, як уточнюють росЗМІ, сталася нештатна ситуація, яка не дозволила виконати маневр, після чого Роскосмос втратив зв'язок із "Луною-25". Ймовірно, він упав на поверхню супутника Землі.

Скромна експедиція на Місяць мала зробити Росію "знову великою в космосі", але вийшло як завжди.

Раніше ми розповідали, що українці в серпні зможуть побачити зіркопад.

Вас може зацікавити:

До Землі мчить гігантський астероїд: у NASA попередили про небезпеку

Вперше в історії: мати з дочкою полетять у космос

На Сонці стався викид, що спричинив відключення радіо: чи чекати на магнітну бурю