RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Болгарії чоловік став мумією за 16 днів: вчені ламають голови над розгадкою, фото

У Болгарії слідчі виявили повністю муміфікований труп. Їх сильно спантеличило, як це може статися лише за 16 днів у регіоні з помірним кліматом.

Про це повідомляє Аncient-origins.

Читайте також: У Перу розкопали мумії доїнських часів та інші артефакти: фото

Востаннє 34-річного чоловіка бачили живим 16 серпня у місті Софія, Болгарія. Потім, 3 вересня, його "муміфіковане" тіло було виявлено біля залізничних колій. Враховуючи його алкоголізм, можна було б очікувати, що органи людини будуть трохи "маринованими", але його нутрощі "перетворилися на безструктурні маси".

Природна муміфікація відбулася протягом одного місяця під час процесу, відомого як "передчасна муміфікація". Але в регіонах із помірним кліматом таке спостерігається рідко. Тому цей випадок має величезне значення для судово-медичної спільноти, оскільки коли-небудь повідомлялося лише про кілька подібних інцидентів. Однак дослідники щосили намагалися пояснити запущену стадію муміфікації тіла, яка відбулася так швидко і в особливо невідповідному середовищі.

Дослідники непохитні в тому, що погодні умови в Софії не могли викликати те, що вони називають "надзвичайно швидким процесом муміфікації". Вони вирішили, що існує якийсь інший фактор, що нагріває локальне середовище, в якому було виявлено тіло. Такий підхід до таємниці зробив головним підозрюваним поїзд. Так, на станціях метро можна відчувати потік теплого повітря, яке виникає, коли поїзди проїжджають. Хоча це може здатися трохи неймовірним, і дослідники не можуть бути в цьому впевнені, але є припущення, що саме поїзди, що проходять, змусили тепле повітря і вітер поглинути тіло настільки, що знешкодили його. Це, мабуть, і до швидшого прояву процесу муміфікації.

УВАГА: деякі люди можуть вважати наступні зображення тривожними!

Раніше ми писали, що на дні океану дослідники знайшли "заповідник" із невідомими істотами.

Вас може зацікавити:

У Японії знайшли давню дерев'яну статую заввишки 3,5 метри: фото та відео

В Ізраїлі під час розкопок у пустелі знайшли скриньку зі скарбом: фото

У Єгипті відновили чудові "картини" у стародавньому храмі бога Хнуму: фото