RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

В Японії знайшли скарб зі 100 тисяч монет часів Першої об'єднаної китайської імперії, фото

Під час будівельних робіт у місті Маебаші в Японії виявили величезну схованку зі 100 000 стародавніх монет, у тому числі рідкісний зразок "Бан Лян" - першої єдиної валюти Китаю, які були заховані в період воєн та хаосу.

Про це пише Ancient Origins.

Читайте також: В Японії працює найстаріший готель світу, яким керує 52 покоління однієї сім'ї: відео

За словами вчених, найстарішою монетою була монета Бан Лян 175 р. до н.е., приклад першої монети, викарбуваної в об'єднаному Китаї, вік якої понад 2000 років. Її діаметр 2,3 сантиметра, товщина 1 міліметр з квадратним отвором діаметром 7 міліметрів у центрі з вигравіюваними символами "Бан" та "Лян".

Схованка, розташована в районі Соджаматі, містила солом'яну мотузку, просунуту через центральний отвір, що з'єднувала монети разом. Вимірявши простір розміром 60 сантиметрів на 1 метр, вчені виявили залишки соломи, що вказує на те, що перед похованням монети було загорнуто в солом'яну циновку. З 334 досліджених монет було підтверджено щонайменше 44 варіанти, що датуються періодом від 175 р. до н.е. до 1265 н.е.

Монети здебільшого простежують своє походження від династії Хань у Китаї до династії Сун. Ці монети "Бан Лян" були представлені першим імператором Китаю Цинь Ши Хуанді близько 210 р. до н. е. Їхнє використання тривало в епоху династії Хань, поки їх не замінили монети У Чжу в 118 році до нашої ери.

Остання монета, датована 1265 роком, передбачає, що колекція була похована в період Камакура (1185-1333 роки), але подальший аналіз може скоригувати це датування. Згідно з заявою уряду міста Маебасі, цілком імовірно, що монети були заховані з міркувань безпеки в період Камакура Дзідай, історичної епохи, яка почалася з приходом до влади сьогуната Камакура в 1192 нашої ери.

Камакура Дзідай характеризувався бурхливими подіями, включаючи протистояння з Північною Фудзіварою та монгольськими вторгненнями. Цей період також відомий виникненням самураїв, класу воїнів та встановленням феодалізму в Японії. Фактично, цей період був відзначений громадянськими війнами, повстаннями та конфліктами, оскільки різні клани самураїв виборювали владу та територію. Це призвело до розвитку феодальної системи в Японії, коли потужні регіональні лорди-самураї (дайме) користувалися значною автономією у своїх володіннях. Зрештою, після двох монгольських вторгнень у період між 1270 і 1285 роками і внутрішніх чвар сьогунат почав слабшати, що призвело до його остаточного падіння в 1333 під час Реставрації Кемму, коли імператорський двір у Кіото відновив центральну владу.

Раніше "Апостроф" писав, що в Японії археологи виявили древню дерев'яну статую заввишки 3,5 метри.

  • Вас також може зацікавити:

Міг битися за Ганнібала або Цезаря: археологи виявили останки бойового слона, фото

У Шотландії виявили середньовічний замок: на знахідку випадково натрапив фермер, фото

Збереглося ідеально: археологи показали маску, яку носили на "карнавалах" у Японії 1800 років тому