RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Скелет знайшли в печері: вчені відновили зовнішність неандертальця, який жив 40 тисяч років тому

Вчені зуміли відновити зовнішність неандертальця, який жив 40 тисяч років тому. Обвітрене обличчя "старого" неандертальця ожило в дивовижній новій реконструкції.

Про це повідомляє Livescience.

Читайте також: Де живуть люди, які мають найбільше неандертальських генів: вчені розкрили загадку міграції

1908 року група католицьких священиків виявила щось схоже на останки людини, похованої в печері в Ла-Шапель-о-Сент, комуні на півдні центральної Франції. У майже повного скелета не було кілька зубів, через що він отримав прізвисько "старий".

Однак подальше дослідження вчених показало, що скелет належав не сучасній людині (Homo sapiens), а скоріше неандертальцю, близькому родичу, який вимер приблизно 40 000 років тому.

Знайдений скелет мав багато відмінних рис неандертальця, у тому числі величезні надбрівні дуги, плоску основу черепа і великі очниці.

Тепер, через 115 років, судово-медичні експерти створили цифрову копію особи неандертальця, який дожив близько 40 років, даючи уявлення про те, як він міг виглядати, коли жив десь між 47 000 і 56 000 років тому.

Так, це не вперше, коли художники намагаються створити копію обличчя цього неандертальця, але новизна полягає в тому, що дослідники використовували дані комп'ютерної томографії для створення зображення. Попередні (неточні) реконструкції виглядали перебільшено мавпоподібними.

Раніше "Апостроф" писав, що археологи виявили на кукурудзяному полі в Північній Ютландії два скарби зі сріблом вікінгів та монет кінця 10 століття.

  • Вас також може зацікавити:

Міг битися за Ганнібала чи Цезаря: археологи виявили останки бойового слона, фото

У Шотландії виявили середньовічний замок: на знахідку випадково натрапив фермер, фото

Вікінги відкрили Північну Америку задовго до Колумба: археологи виявили нові докази