RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Компанія Маска Neuralink вперше вживила чіп в мозок людині: що відомо про унікальний експеримент

Відтепер люди, які мають параліч усіх кінцівок, отримають шанс на керування пристроями лише за допомоги власних думок. Таку можливість надасть імплант від стартапу мозкового чипа, розроблений компанією Neuralink. Перша людина в світі вже отримала цей унікальний зразок.

Про це стало відомо з соціальних мереж Ілона Маска. Він оцінює роботу новітнього приладу успішно та наголошує: "Вчора перша людина отримала свій імплант Neuralink, відновлення проходить добре".

Читайте також: Вчені знайшли воду на далекій планеті у Всесвіті: чи можливе на ній життя

За даними агентства Reuters ще торік Управління з контролю за якістю медикаментів США дозволило компанії провести таке випробування імпланта на людях.

В ході дослідження від стартапу Neuralink проводиться випробування бездротового інтерфейсу “мозок-комп’ютер”, на меті якого оцінювання безпечності імпланта та хірургічного робота.

Метою досліджень є оцінка функціональності інтерфейсу, за допомоги якого люди з паралічем усіх чотирьох кінцівок зможуть керувати пристроями силою думки.

У вересні 2023 року компанія розпочала набір охочих пацієнтів для проведення клінічних випробувань із вживлянням у мозок цих людей імплантів.

Neuralink – американська компанія, що є розробником мозкових імплантів, які є інтерфейсом для зв’язку між електронним пристроєм та мозком людини. До створення компанії долучився Ілон Маск. У 2016 році розпочато дослідницьку та розробчу діяльність, яку представили широкому загалу у березні 2017 року.

За ствердженням Neuralink, такі чіпи незабаром дозволятимуть повертати зір незрячим та, навіть, ставити на ноги людей з інвалідністю. Втім, на шляху до цієї мети, під час експериментальної діяльності компанії, загинуло близько 1500 тварин.

Нагадаємо, раніше вчені оприлюднили результати нового дослідження щодо річок, озер та більш масштабних водойм на Марсі.

  • Вас може зацікавити:

На скількох планетах Чумацького Шляху є життя: вчені дали відповідь

За крок від історичного відкриття: вчені виявили сигнал чорної дірки середнього розміру

Ілон Маск у відповідь на докір Стівена Кінга розповів, скільки грошей пожертвував Україні