RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Львівські медики вперше провели операцію на серці за допомогою робота: фото

В Україні вперше провели операцію на серці із застосуванням робота "Da Vinci" – лікарі врятували життя чоловіка із передінфарктним станом та започаткували новий роботизований етап у розвитку української кардіохірургії.

Про це йдеться на Facebook-сторінці "Перше медичне об'єднання Львова".

Так, унікальне медичне втручання виконали кардіохірурги Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Їх пацієнтом став 44-річний чоловік Сергій Шаріков з Волині. Він звернувся до лікарів ще минулого року зі скаргами на задишку та пекучий біль в ділянці серця. Після безрезультатного медикаментозного лікування та згодом встановленого передінфарктного діагнозу хворому призначили термінову операцію.

Кардіохірурги вирішили оперувати Сергія за допомогою робота Da Vinci.

"Такий спосіб втручання має низку переваг: маленькі проколи замість великих розрізів, точність виконання та швидка реабілітація. Попри це, ще ніхто в Україні не виконував операцій на серці із застосуванням робота-хірурга. Наші спеціалісти наважилися стати першопрохідцями і майже рік готувалися до проведення такого втручання. Спеціально для цього вони стажувалися у провідних клініках США та Європи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що операція тривала три години та минула успішно. І вже за чотири доби пацієнт поїхав додому без жодних скарг.

Раніше ми писали, що вперше в Україні 6-річній дитині пересадили серце.

  • Вас може зацікавити:

Почали відмовляти всі органи: у Кривому Розі дівчина померла після пластичної операції