RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Британїі тисячолітні монети продали за $400 тисяч: як виглядає скарб, фото

Скарб із 122 англосаксонських стародавніх монет, майже тисячу років, продали на аукціоні в Лондоні за понад 400 тисяч доларів.

Про це свідчать дані з аукціону Noonans.

Читайте також: В Україні випустили монету "Кохання": яким номіналом та скільки штук

Монети було виявлено у 2019 році в районі Брейнтрі в Ессексі двома металошукачами у 2019 році. Їх придбали на аукціоні різні покупці у сумі за 325 560 фунтів стерлінгів (трохи більше ніж 400 тисяч доларів). Спочатку орієнтовна сума всіх монет становила близько 180 тисяч фунтів стерлінгів.

Пенні закопали приблизно 1066 року під час битви між англійською та норманською арміями за трон Англії. Вони залишилися недоторканими, мабуть, через загибель їхнього власника в бою. Усі монети, крім двох, були викарбувані приблизно на рік цієї битви. Це був період правління останніх англосаксонських королів Англії – Едуарда Сповідника та Гарольда II Годвінссона.

Фото: noonans.co.uk

Самі монети були родом з різних міст Англії, у тому числі з Лондона, Кембриджу, Кентербері, Іпсвіча, Чичестера, Гілфорда, Вустера, Лінкольна, Хантінгдона та Мелдона в Ессексі, а також з рідкісних монетних дворів, таких як Садбері в Саффолку та Брідпорт у Дорсеті.

У колекцію увійшов унікальний пенні Гарольда II від гілфордського фінансиста Леофволда, викарбуваного в Хантінгтоні. Його було продано майже за 11 тисяч фунтів стерлінгів (14 тисяч доларів). Виручка від продажу всіх монет буде розділена між двома людьми, які знайшли скарб, та землевласником.

Фото: noonans.co.uk

Нагадаємо, у Болгарії виявили рідкісний медальйон римського імператора Каракали.

  • Вас може зацікавити:

В Україні монету в 1 копійку продають майже за тисячу доларів: фото

У Польщі на дні древнього озера виявили сотні бронзових прикрас: фото скарбів

Розкішні гробниці та казкові багатства: археологи натрапили на некрополь римської еліти, фото