RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​В Німеччині знайшли найбільшу масову могилу в Європі: знахідка вразила навіть вчених, фото

В німецькому Нюрнберзі знайшли найбільше поховання в Європі жертв чуми. Поховання охоплюють кінець 15-го - початок 17-го століть.

Про це пише Аncient origins.

Читайте також: Нагадує долар: у Туреччині знайшли незвичайну скам’янілість

Повідомляється, що археологи, які спочатку мали намір оглянути територію для будівництва нових житлових будинків, натрапили на найбільш масоване похованням, яке коли-небудь було знайдене в Європі. Було розкопано понад тисячу скелетів жертв чуми.

Археологи виявили вісім масових могил, наразі повністю досліджено три. Вчені звертають увагу на незвичайний зелений відтінок кісток - як результат багатовікового впливу оксиду металу (включаючи мідь). Розкопки виявили жахливі подробиці масових поховань. Тіла були щільно упаковані шарами, дорослі часто сиділи, а немовлята заповнювали проміжки, що є свідченням гострої потреби в просторі.

Могили вказують на різний час поховання. Як показало дослідження, поховання охоплюють кінець 15-го - початок 17-го століть. Цей часовий проміжок узгоджується зі спалахами чуми в Нюрнберзі, подіями, які спустошили місто та змусили створити процедури екстреного поховання через велику кількість жертв.

Нюрнберг постраждав від трьох великих і кількох менших спалахів чуми між 16 і 17 століттями, убивши 5 000 у 1533 році, 10 000 у 1563 і 15 000 у 1634 році.

Вважається, що "чорна смерть" загалом була бубонною чумою, одним із трьох типів дуже інфекційних захворювань, відомих просто як чума. Його викликають бактерії Yersinia pestis. Бубонна чума поширювалася і поширюється переважно блохами.

Нагадаємо, на заході Туреччині знайшли гробницю римської епохи, якій близько 2000 років.

  • Вас також може зацікавити:

В Туреччині археологи виявили унікальну римську мозаїку: артефактам близько 1,5 тисячі років, фото

Сфінкс, лев та Дерева Життя: археологи показали фото унікальної знахідки, якій 2800 років

В Туреччині чоловік випадково виявив підземне місто під своїм будинком: фото