RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Нагадує долар: у Туреччині знайшли незвичайну скам’янілість

У Туреччині археологи під час розкопок у скельній церкві, стіни якої прикрашені різними хрестовими мотивами, виявили цікаву знахідку. У храмі, який незабаром планують відкрити для відвідувачів, знайшли скам'янілість істоти, що живе на берегах Тихого океану, яку називають "Пісочний долар".

Про це повідомляє Arkeonews.

Читайте також: У Туреччині археологи виявили унікальну римську мозаїку: артефактам близько 1,5 тисяч років, фото

Церква розташована в східній провінції району Егіль міста Діярбакир. Локація стала центром культурного та релігійного туризму. Вона захоплює відвідувачів такими пам’ятками, як Ассірійський замок, де були поховані пророки Зюлкіфль та Еліса, чиї імена згадуються в Корані, озеро Кралкізі, стародавні стінні цистерни, та різні інші історичні споруди.

Мета полягає в тому, щоб довести до туризму церкву, на стінах якої є багато різних мотивів хрестів і якій, як вважають, 1600 років. Егіль має велике значення не лише для ісламської історії, але також для єврейської та християнської історії.

До наших днів збереглася Скельна церква, яка є частиною монастиря Мор Юганна (Іоанна), який тривалий час продовжував свою діяльність як навчальний заклад району.

Археологи розповіли, що під час розкопок вони знайшли монети європейських держав і Османської імперії та священні реліквії, які цінувалися християнами.

"Тут ми знайшли знахідку, для якої немає відомих прикладів. Ми знайшли скам'янілість істоти, яка жила на берегах Тихого океану. Цю скам’янілість називають "піщаним доларом". У християнському світі ця скам'янілість вважається предметом, пов'язаним з вірою в Ісуса Христа. Його крила з 5 зірок символізують народження, смерть і вознесіння Ісуса Христа. Тому він має примітну особливість як церква, де зберігаються важливі для християн святині", – повідомили вони.

"Пісочний долар" є відображенням історії Ісуса, вважають католики. Морський їжак символізує собою народження, розп'яття та воскресіння Христа. У "пісочному доларі" є п'ять отворів: чотири на кінцях зірки та один у центрі. За релігійною легендою, чотири отвори символізують чотири рани Ісуса, коли його руки та ноги були прибиті до хреста. Центральний отвір є раною, яку наніс солдатський спис.

Дорогу до церкви облаштували так, щоб місцеві та іноземні гості могли легко дістатися до неї, збудували також сходи.

Раніше "Апостроф" писав, що на північному сході Замбії археологам вдалося знайти зразки стародавніх колод віком у пів мільйона років.

  • Вас також може зацікавити:

Міг боротися за Ганнібала чи Цезаря: археологи виявили останки бойового слона, фото

У Шотландії виявили середньовічний замок: на знахідку випадково натрапив фермер, фото

У Німеччині виявили руїни церкви Х століття: її архітектура унікальна для регіону, фото