RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Британії знайшли скульптуру віком 1800 років: чим унікальна

Під час будівництва автостоянки в Берглі-Хаусі, неподалік Стемфорда в графстві Лінкольншир (Великобританія), оператор екскаватора Грег Кроулі виявив у землі об'єкт, що нагадує голову.

Експерти визначили, що знахідці близько 1800 років, і датували її I чи II століттям, повідомляє Arkeonews.

Незабаром поряд з цим місцем було знайдено мармуровий бюст, що відноситься до тієї ж скульптури. Обидва предмети були передані хранителю Берглі-Хауса та направлені на реставрацію фахівцю, який ретельно очистив та зміцнив фігуру. Про знахідку також було повідомлено представників Британського музею.

Читайте також: Життя при дворі царя Соломона: археологи отримали унікальну коштовність

Обстеження скульптури показало, що в мармуровій голові було вмонтовано залізний штифт, ймовірно, вставлений у XVIII столітті. Це дозволяло прикріплювати голову до п'єдесталу, що було поширеною практикою італійських антикварів того часу - вони робили це для підвищення привабливості стародавніх реліквій у знаті, що подорожує.

Як вважають фахівці, дев'ятий граф Браунлоу Сесіл, також відомий як лорд Берглі, придбав статую під час однієї зі своїх подорожей до Італії у 1760-х роках. Він був членом парламенту і набув безліч антикваріату, який привіз до Берглі-Хауса.

Походження скульптури й те, як вона виявилася закопаною в парку, залишається загадкою. Дослідники припускають, що статуя була вкрадена, або в якийсь момент просто викинута.

Раніше ми розповідали про те, що вчені знайшли затонулий корабель "Німезіда", який зник більше 100 років тому.

  • Вас може зацікавити:

Може мати українське "коріння": у Польщі знайшли меч старше 4000 років

У Британії тисячолітні монети продали за $400 тисяч: як виглядає скарб, фото

У Єгипті знайшли давню статую Будди, датовану II століттям: деталі