RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Apple представила штучний інтелект, який може перевершити відомий ChatGPT

Дослідники компанії Apple представили нову розробку у сфері штучного інтелекту – нова ІІ-модель ReALM (ReferenceResolutionasLanguageModeling) може перевершити навіть відомий ChatGPT.

Про це йдеться в опублікованому в мережі документі.

Зазначається, що нова модель штучного інтелекту спрямована на значне поліпшення сприйняття голосовими помічниками та підвищення ефективності їхньої реакції на команди.

Згідно з інформацією компанії, дана масштабна мовна модель здатна розшифровувати "неоднозначні посилання" в контексті екранних об'єктів та успішно інтерпретувати мовний та фоновий контекст. В результаті використання ReALM можна буде досягти більш природної та інтуїтивної взаємодії з пристроями.

ReALM перебудовує візуальний макет екрана, використовуючи текстові уявлення, включаючи аналіз об'єктів на екрані та їх розташування, для формування текстового формату, що відображає зміст та структуру екрана. Дослідники Apple встановили, що завдяки такій стратегії та спеціальному настроюванню мовних моделей цей підхід значно перевершує традиційні методи, включаючи ті, що використовуються в ChatGPT.

Нова система штучного інтелекту від Apple дозволяє більш ефективно взаємодіяти з цифровими помічниками, спираючись на вміст екрана у конкретний момент. Це означає, що користувачеві не потрібно додатково уточнювати інформацію, що робить роботу цифрових асистентів більш ефективною в різних ситуаціях. Наприклад, це може бути корисно для водіїв, допомагаючи їм керувати мультимедійною системою автомобіля під час руху, або для користувачів з обмеженими можливостями, надаючи їм простіші та точніші засоби взаємодії.

Раніше ми писали, що в Україні з'явилася віртуальна ведуча новин.

  • Вас може зацікавити: