RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В турецькій Анталії розкопали римську дорогу, якій понад 2 тисячі років. Фото

На півдні Туреччини, в Анталії під час розкопок археологи знайшли частину дороги з колонами, яка датується римською епохою.

Про це пише Аncient origins.

Читайте також: У Британії виявили розкішну римську віллу з десятками дорогоцінних артефактів. Фото

Дорога має довжину 800 метрів, проте більша частина залишається під землею, оскільки поки що викопано лише 100 метрів.

Залишки дороги та колони вздовж неї були виявлені під час розкопок, які проводилися разом із реставрацією вежі Хідирлик та прилеглої території. Цей пам’ятник римської доби є головною туристичною визначною пам’яткою популярного курортного міста.

З огляду на те, що ворота Адріана та вежа Хидирлик є двома найвідомішими римськими пам’ятками в Анталії, виявлення дороги, що з’єднує їх, є важливою знахідкою.

Спочатку нижня частина того, що стало вежею Хидирлик, мала бути використана як мавзолей впливовим римським сенатором та його родиною. Але пізніше, у другому столітті, держава стала використовувати споруду як оборонне укріплення та маяк, оскільки її близькість до берегової лінії та місцевої гавані робить його ідеальним для таких цілей.

У цей час до його прямокутної основи була додана кругла вежа спостереження. Саме в такому вигляді вежа зберігається жителями Анталії протягом останніх 1800 років.

Розкопки, що тривають, показали багато захоплюючих знахідок, серед яких, окрім нещодавно відкритих доріг, - мозаїка римської вілли та бані на першому поверсі вежі та навколо неї. Інші знахідки на місці включають споруди та руїни, що відносяться до пізнішої візантійської та сельджуцької епох.

Раніше ми розповідали, що археологи виявили в Помпеях нову фреску.

  • Вас може зацікавити:

Може мати українське "коріння": у Польщі знайшли меч старше 4000 років

У Британії тисячолітні монети продали за $400 тисяч: як виглядає скарб, фото

У Єгипті знайшли давню статую Будди, датовану II століттям: деталі