RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Британії виявили розкішну римську вілу з десятками дорогоцінних артефактів. Фото

У Великобританії археологи знайшли віллу римського періоду з безліччю артефактів.

Про це пише Аncient origins.

Читайте також: На цьому місці міг бути велелюдний ринок: археологи натрапили на древні поселення вікінгів в Норвегії, фото

Відкриття було зроблене в селі Гроув в Оксфордширі, історія якого сягає бронзового віку: воно було зайняте римлянами з першого або другого століть до кінця четвертого або початку п’ятого століття.

Комплекс складався з багатьох споруд, одна з яких, імовірно, мала багато поверхів.

Римські вілли були не просто житловими будинками, а скоріше нагадували невеликі адміністративні центри. Вони часто виконували такі обов’язки, як утримання доріг, нагляд за плануванням посівів на прилеглій території та слугували "безпечним місцем для зберігання харчових продуктів у нестабільні часи. Навіть у пізньому римському періоді ця особлива вілла демонструвала постійні ознаки людської діяльності.

Комплекс римських вілл являв собою будівлю, яка, ймовірно, мала кілька рівнів, його величезна територія займала 1000 квадратних метрів тільки на першому поверсі.

Розкопки виявили мініатюрні сокири та колекцію крихітних, щільно згорнутих свинцевих сувоїв, схожих на римські таблички з прокляттями, що вказувало на можливість ритуалу чи паломництва, які відбувалися там. Подібні предмети, знайдені в інших культових місцях в Англії означають жертви військовим богам у римський період. Існували й інші артефакти, які, ймовірно, використовувалися в ритуалах, зокрема монети, каблучки, брошки, посуд із червоної глини та пряжка ременя з головою коня, датовані 350–450 роками нашої ери, які, ймовірно, носили військові еліти.

Архітектурні особливості римських вілл у Британії віддзеркалювали особливості вілл на континенті з розкішними прикрасами, такими як мозаїчна підлога, розписані стіни та складні фрески. Планування вілл було різноманітним, починаючи від простих будинків із внутрішнім двориком і закінчуючи складними комплексами з кількома крилами та павільйонами.

Раніше ми розповідали, що в Азербайджані знайшли поховання древніх амазонок, яких вважали міфічними героїнями.

  • Вас також може зацікавити:

На цьому місці міг бути велелюдний ринок: археологи натрапили на древні поселення вікінгів в Норвегії, фото

В Греції розкопали храм богині Артеміди, якому 2,7 тисяч років: знайдені артефакти вразили навіть вчених, фото

В Британії виявили руїни поселення Залізного віку: проливає світло на життя до завоювання римлянами, фото