RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Вступна компанія до військових вишів: які терміни подачі документів

У Збройних силах України розповіли про терміни та особливості вступної кампанії до військових навчальних закладів у 2024 році.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: Служба у вишах, ТЦК і не тільки: військовозобов'язаних поділять на 4 категорії

Терміни подання документів

До 1 липня здійснюватиметься прийом заяв (рапортів), оформлення та надсилання документів від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також відповідних служб. До 20 липня вступники можуть подати документи безпосередньо до приймальних комісій відповідних навчальних закладів, які відповідають за військову підготовку.

З 20 по 30 липня відбудеться конкурсний відбір на навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня професійного молодшого бакалавра та ступеня вищої освіти бакалавра (магістра ветеринарного спрямування). 1 серпня — кінцевий термін зарахування на навчання

Особливості вступної кампанії

Конкурсний відбір вступників віком до 30 років для здобуття професійної вищої та вищої освіти здійснюється приймальними комісіями, у тому числі й виїзним складом, у місцях, визначених рішенням керівництва відповідних навчальних закладів, які відповідають за військову підготовку. Сюди включено суворе дотримання заходів безпеки, спрямованих на збереження здоров'я та життя вступників.

У разі неможливості оформлення особової справи у ТЦК та СП за місцем проживання чи перебування на обліку цивільні особи мають право подати заяву та відповідні документи на вступ безпосередньо до приймальної комісії навчальних закладів особисто, з використанням засобів поштового зв'язку або електронною поштою.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти