RU  UA  EN

Середа, 5 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 червня

Всі новини

Існував ще до появи Риму: у Італії знайшли некрополь, якому понад 2800 років

Поблизу Неаполя знайдено некрополь залізного віку, що передував Риму, Під час розкопок знайдено зброю, намиста, браслети та оброблені кістки.

Про це написали на сайті LiveScience.

Читайте також: Лазничка для імператора: як виглядає кімната, у якій Олександр Македонський розважався з коханцями

Археологічна команда на місці розкопок знайшла 88 ямних "гробниць". Є також два великих кургани, які, як вважають, покривають гробниці еліт стародавнього суспільства.

Стародавній некрополь, виявлений поблизу Неаполя, Італія, використовувався для поховання мертвих близько 2800 років тому, приблизно в той час, коли місто Рим було засновано приблизно в 160 кілометрах на північний захід.

Відкриття дає дослідникам рідкісне уявлення про культури залізного віку, які існували до римського панування в регіоні. Дивовижні знахідки поблизу міста Аморосі, приблизно за 48 км на північний схід від Неаполя, включають 88 поховань у "ямних гробницях" чоловіків і жінок.

Також під час розкопок на цьому місці археологи виявили велику кількість глиняних посудин різної форми, які клали в могилу біля ніг померлого.

Вони вважають, що це місце поховання старше за самнітів, які жили в цьому районі сотні років потому і часто ставали ворогами ранніх римлян.

Рання Італія

Згідно з легендою, міфічний герой Ромул заснував місто в 753 році до нашої ери. Однак археологи вважають, що Рим почав розширюватися приблизно в 10 столітті до нашої ери. Протягом залізного віку до нашої ери кілька гірських сіл були об'єднані та розвинені.

Рання Римська держава вела багато війн зі своїми сусідами, включаючи етруські міста-держави та інші латиномовні народи. Потім у 4 столітті до нашої ери, римляни вели низку війн проти самнітів, які жили переважно в Апеннінських горах на південний схід від Риму.

Стародавній некрополь біля Аморосі, здається, був заснований у регіоні Самніт, але за сотні років до того, як туди прибули самніти, можливо, з центральної Італії.

Археологи вважають, що люди, які заснували некрополь, належали до так званої культури "Ямних гробниць", яка існувала на більшій частині центральної та південної Італії протягом залізного віку.

Античний некрополь

Поховання біля Аморосі виявили археологи, які обстежували територію перед будівництвом нової електростанції. Окрім ямних гробниць, некрополь містить два великі кургани діаметром приблизно 15 метрів, які, на думку археологів, належать еліті стародавнього суспільства.

Наразі кургани є єдиною видимою частиною некрополя, і про них поки що мало відомо, розкопки лише зараз виявили численні гробниці, повідомляють ЗМІ.

Раніше "Апостроф" публікував дослідження папірусів Геркуланума, яке виявило нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання.

  • Вас може зацікавити:

В Німеччині археологи натрапили на могилу "зомбі", якій понад 4,2 тисячі років. Фото

В Індії натрапили на древніх ідолів: місцеві жителі заговорили про знак від Бога. Фото

Схожий на зброю короля Артура: у Іспанії знайшли незвичайний меч "Ескалібур"