RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Індії натрапили на древніх ідолів: місцеві жителі заговорили про знак від Бога. Фото

В індійському штаті Хар’яна, в селі Мохаммадпур Баганкі Манесар, під час підготовки фундаменту для будівництва будинку, було знайдено три бронзові ідоли, вік яких близька 400 років.

Про це повідомляє видання "Arkeonews".

Читайте також: В Німеччині археологи натрапили на могилу "зомбі", якій понад 4,2 тисячі років. Фото

Місцевий відділ поліції взяв знахідку під охорону, а будівельні роботи наказали припинити. Відділ археології розпочне розкопки, розраховуючи знайти ще ідолів в цьому регіоні.

Було індетифіковано, що ідоли - індуїстські божества Вішна та Мата Лакшмі. Розмір стоячого ідола Вішни становить близько 45 сантиметрів, Ідол Лакшмі представлений у сидячій позі і дещо менший. Обидва ідоли мають складне різьблення та малюнки. Третій ідол зображує Вішну і Лакшмі, що сидять разом.

У поліції заявили, що ідолів знайшли під час земляних робіт під фундамент нового будинку, а будівельні роботи велися за допомогою техніки JCB. Власник ділянки спочатку намагався приховати знахідку і навіть пропонував гроші водієві JCB в обмін на збереження таємниці.

Бронзовые идолы в возрасте около 400 лет.Фото: Jagran/OpIndia Hindi

Селяни вважають знахідку знаком Божого благословення. За словами поліції, селяни хотіли, щоб ідоли були передані панчаяту, оскільки вони хотіли побудувати храм на ділянці. Проте працівники Департаменту археології їхню вимогу відхилили.

"Ці ідоли є власністю уряду, і ніхто не може мати особистих прав на них. Після вивчення в нашій лабораторії вони зберігатимуться в музеї кафедри археології", – прокоментував подію заступник директора Департаменту археології Банані Бхаттачарія.

Він зазначив, що ідоли були знайдені на глибині близько 4,5 метрів і виготовлені з бронзи.

"Ідоли були перевезені в нашу лабораторію для подальшого вивчення. Відділ археології планує науковими методами встановити точний вік статуй. За попередніми даними, їм приблизно 400 років. Здається, їх давно хтось поховав. У районі Манесара немає попередніх знахідок, але ми розглянемо це питання", - додав Бхаттачарія.

Місцеві чиновники стверджують, що продовжать шукати написи чи позначки, які могли б дати підказку про походження статуй.

Раніше ми розповідали про трипільську мідну сокиру, знайдену в Польщі, яка може бути українським артефактом.

  • Вас може зацікавити:

Біля Везувія знайшли загублену віллу знаменитого римського імператора: фото

В Британії 12-річний хлопчик знайшов золотий римський браслет "Арміла" під час прогулянки. Фото знахідки

Вчені розшифрували пошкоджені Везувієм рукописи і розкрили місце поховання Платона