RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Китайська Теракотова армія зберігала "секрет": які скарби знайшли у таємній похоронній камері

Китайські археологи під час розкопок на території пам'ятника "Теракотова армія" виявили таємну похоронну кімнату зі скарбами.

Про це пише тематичне видання Arkeonews.

Цінь Шихуанді був першим імператором Китаю. Його могила здобула світову популярність - комплекс охороняє армія з 6000 теракотових воїнів у натуральну величину. Історики нагадують, що Шихуанді збудував велике підземне місто, яке наповнив зброями та обладунками, розраховуючи себе захистити від смерті.

Читайте також: В Іспанії розкопали стоянку неандертальців: вчені відкрили точну картину життя 52 тисячі років тому. Фото

Розкопки зосереджувалися на фундаменті гробниці, під час яких археологам вдалося виявити величезний палац, що займає чверть розміру всього Пекінського Забороненого міста. Усередині самої гробниці також виявили 16-тонну труну, наповнену різними скарбами та артефактами. Вчені припускають, що гробниця може належати синові імператора Гао.

Легенди свідчать, що після смерті Цінь Шихуанді трон зайняв його молодший син Ху Хай, який убив усіх своїх конкурентів. Принц Гао сказав своєму братові, що шкодує, що не пішов добровільно за своїм батьком у потойбічне життя, і попросив, щоб його вбили та поховали у величезному мавзолеї. Таке "прохання" Ху Хай беззаперечно виконав.

Історики не виключають, що історія принца Гао може бути повністю вигаданою. Однак виявлення гробниці може втілити міф у життя. У труні виявили зброю, обладунки, нефрит, пару золотих та срібних фігурок верблюдів, набір кухонного приладдя та 6000 бронзових монет. Такий набір артефактів свідчить про те, що тут поховали або сина імператора, або воїна високого рангу.

"Кожного разу, коли я спускаюся вниз, я все ще відчуваю подив. Після смерті першого імператора всі його сини погано скінчили, тому я все ще більш схильний вважати, що ця гробниця належить високопоставленому дворянину або начальнику армії" , - цитує видання Цзян Веньсяо, який керував розкопками на території комплексу.

Раніше ми розповідали, що археологи шукають секрет мумій Сяохе з Китаю.

Вас може зацікавити:

У Вірменії виявили поховання двох немовлят під Драконовим каменем: знахідка вразила навіть вчених. Фото і відео

У Норвегії фермер наткнувся на рідкісний меч вікінгів, якому понад 1000 років. Фото

У Туреччині виявили унікальну мозаїку музи Каліопи: знахідці понад 2 тисячі років. Фото і відео