RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бійка у матчі "Зоря" - "Дніпро": ЗМІ дізнались про жорстке покарання для дніпрян

Двоє футболістів "Дніпра" - лідери команди Руслан Ротань і Роман Зозуля - можуть отримати до одного року дискваліфікації за бійку з футболістами "Зорі" у матчі 1/2 фіналу Кубка України (0:2), а також за інцидент із суддівською бригадою.

Про це повідомляє видання SportArena.

Арбітр матчу Анатолій Абдула вніс до протоколу подробиці конфлікту, який відбувся вже після фінального свистка. Судячи з офіційних записів, Роман Зозуля та Руслан Ротань чинили фізичний вплив на офіційних представників матчу, тобто суддів. Більш того, удар Зозулі був зафіксований камерою. Щодо Ротаня, то, за інформацією видання, він також бив по ногах арбітра.

Нормативні документи Федерації футболу України стверджують, що за подібні дії футболістам загрожує покарання у вигляді 12 місяців відсторонення від футболу. Контрольно-дисциплінарний комітет вивчатиме всі подробиці цієї справи і планує з різних сторін оцінити ситуацію. Засідання відбудеться 18 травня.

Нагадаємо, на 90+5 хвилині поєдинку за рахунку 1:0 (а це означало, що далі буде овертайм) суддя поєдинку Анатолій Абдула призначив штрафний до воріт "Дніпра", і Андрій Тотовицький прямим ударом по воротах влучив у ціль, тим самим подарувавши команді путівку до фіналу турніру. Одразу після фінального свистка арбітра нападник дніпрян Роман Зозуля, який не брав участі у грі через перебір жовтих карток, підбіг до суддівської бригади і жорстко висловив їм претензії, вдаривши одного з суддів ногою.

Сам Зозуля через кілька годин після інциденту пояснив свою поведінку в матчі через пост у Facebook: за його словами, він душею і тілом переживав за партнерів і дуже засмутився, що не може допомогти їм здобути необхідний результат. Футболіст зазначив, що вибачився перед суддями ще на стадіоні, а через соцмережу вибачився перед усіма вболівальниками. Наступного дня він повторився, що шкодує про те, що було зроблено, а також готовий до серйозного покарання.

Більше про матч читайте в матеріалі "Апострофа" "Зоря" - "Дніпро" 2:0. Хроніка матчу Кубка України, відеоголів, онлайн.