RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Мій голос ніхто не купував: Бубка відповів на підозри в корупції

Глава Національного олімпійського комітету України та віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Сергій Бубка відповів на підозри в причетності до корупційної угоди.

"Le Monde помиляється. Платіж в 2009 році, про який йде мова, було спрямовано на розвиток всесвітньо відомого турніру "Зірки жердини" в інших містах. Я стверджую, що мій голос при виборах столиці Олімпіади-2016 ніхто не купував і про корупцію з моєї боку не може бути й мови", - сказав Бубка в коментарі "Вістям".

"Я категорично спростовую, що зробив що-небудь незаконне", - також наводить слова Бубки французький L'Equipe.

Нагадаємо, за інформацією французького видання Le Monde, Бубка може бути замішаний в корупційній схемі за участю сина екс-глави IAAF Ламіни Діака - Папи Массата Діака, а також колишнього президента Всеросійської федерації легкої атлетики і екс-скарбника IAAF Валентина Балахнічева.

Французька прокуратура раніше заявила про глобальну корупційну схему навколо Діака, пов'язану з підкупом членів Міжнародного олімпійського комітету і IAAF. За даними прокуратури, існують ознаки того, що фінансові кошти були отримані в обмін на голоси членів IAAF і МОК, які брали участь у виборах столиць Олімпійських ігор 2016 і 2020 років.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Британії спалахнув гучний скандал зі спортсменами-паралімпійцями.