RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Олімпіаді не беремо участі: в Росії відмовилися привітати свого спортсмена з медаллю

Віце-спікер російської Держдуми Ігор Лебедєв прокоментував першу медаль олімпійських спортсменів з Росії на Олімпіаді-2018, яку завоював Семен Єлістратов в змаганнях з шорт-треку.

Лебедєв привітав Єлістратова як людину, але відмовився вітати бронзового медаліста Ігор як спортсмена. Слова віце-спікера Держдуми наводить "Чемпіонат".

Олімпіада-2018: онлайн-трансляція 10 лютого

"Єлістратова як людину я вітаю з медаллю. Але як російського спортсмена привітати не готовий. Тому що Росія в Іграх участі не бере!", - сказав Лебедєв.

"Олімпіаду я не дивлюся і не хочу. Немає позитивних емоцій від виду форми наших спортсменів, від напису ОАР замість назви великої спортивної держави. Не розумію радість вболівальників і спортсменів, коли вони отримують медалі. Це медалі якої країни? Яка країна буде вписана в медальний залік і увійде в історію олімпійського руху? ОАР? Тому захоплення від медалей не відчуваю", - також зазначив віце-спікер Держдуми.

"Ми знаємо, що це спортсмени з нашої країни. А люди через 10 років не будуть розуміти, що це таке - ОАР. Де Росія? Чому велика країна, яка першою вийшла в космос, зараз ганебно вмилася і плететься в хвості олімпійського руху", - додав Лебедєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що мережу розсмішили російські спортсмени без прапора на відкритті Олімпіади.