RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про плани відомого спортсмена з України отримати російське громадянство

Гімнаст Олег Степко, який деякий час виступав за Україну і Азербайджан і виграв кілька медалей чемпіонатів світу та Європи, найближчим часом повинен отримати паспорт громадянина РФ.

Про це повідомляє ТАСС.

"Тривалий процес оформлення російського громадянства практично завершено, ми чекаємо, що в самий найближчий час він (Степко, - прим. "Апострофа") отримає вже паспорт. Після цього Олег планує виступити на чемпіонаті Росії. Якщо він зможе показати себе, то чому б і не претендувати на місце в збірній Росії. Головне, щоб він був потрібен тренерам національної команди", - розповів особистий тренер гімнаста, Володимир Кочнєв.

За словами Кочнєва, на даний момент немає ніяких складнощів для того, щоб 23-річний спортсмен виступав за збірну Росії.

"У нього 18 березня закінчується міжнародна ліцензія, видана, коли Олег виступав ще за Азербайджан. Якщо тренери збірної Росії будуть зацікавлені в цьому гімнастові, то питанням оформлення нових документів повинна вже буде зайнятися російська гімнастична федерація", - уточнив тренер.

Відзначимо, що 23-річний Степко, народився в Запоріжжі і є учасником двох Олімпіад. У 2012 році в Лондоні він виступав за Україну. Через рік спортсмен приніс Україні золото чемпіонату Європи у вправі на брусах. У 2017 році прийняв рішення перебратися в Росію і зараз тренується в Новосибірську.

Як повідомляв "Апостроф", раніше олімпійський чемпіон Олег Верняєв розповів про те, що Росія пропонувала йому змінити громадянство.