RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Можна добре заробити: в Україні розповіли про значення фіналу Ліги чемпіонів для Києва

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков, який попрацював на посаді члена Виконкому ФФУ, розповів про те, як позначиться Києві на проведення фіналу Ліги чемпіонів.

РЕАЛ - ЛІВЕРПУЛЬ: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ МАТЧУ

Свою точку зору Франків висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Для українського футболу це ніяк не зіграє. Може бути, кому-то что-то там ввижається, але я мушу розчарувати: це дійсно просто захід режиму Євробачення, який пройде в Києві. Слава Богу, що воно є. На ньому можна добре заробити, на ньому можна було б підняти інфраструктуру Києва. Але я, на жаль, не бачу ніяких рухів.

Київ дійсно футбольне місто, але скільки у нас активно діючих стадіонів? Ми згадуємо НСК "Олімпійський", "Динамо" ім. Лобановського, "Оболонь-Арену". Є ще стадіон "Локомотив" з штучним покриттям. А скільки у нас стадіонів знаходиться у занедбаному стані? І "Арсенал", і ЦСК ЗСУ, і легендарний стадіон "Старт", де був так званий "матч смерті".

Хотілося б отримати поштовх до того, щоб обов'язково реконструювати всі ці арени. А Ліга чемпіонів пройде повз всього цього, залишившись дуже престижним заходом, тому що буде скрізь відмітка: "2018 рік, Київ". А в Росії це було, коли в 2008 році фінал пройшов у Москві. Тут ми наздоганяємо нашого жорстокого конкурента як мінімум. Але оскільки у нього не було чемпіонату Європи, то ми обходимо його по сумі футбольних досягнень. Це чудово, і мені просто хотілося б знати, куди ми далі будемо прагнути", - сказав він.

"Безумовно, будуть іміджеві дивіденди. Ми - цивілізована європейська столиця. Ми приймаємо фінал Ліги чемпіонів. І це, в будь-якому випадку, подія: це десятки тисяч людей, які побувають у Києві та розкажуть всьому світу, що тут добре. Так було в 2012 році: я пам'ятаю цих шведів в Києві, голландців в Харкові. Вони щиро любили Україну, їм було тут гарно - та це ж чудово! Питання навіть не в тому, що вони привезуть гроші. Є якісь, зрештою, і людські мотиви", - додав Франків.

Більше читайте на "Апострофе": Україна випереджає Росію за сумою футбольних досягнень, а куди далі? - відомий журналіст.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в "Ліверпулі" розповіли про настрій на фінал Ліги чемпіонів.