RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Колишній тренер "Шахтаря" вибачився за образу легенди України

Колишній головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу вибачився за свої слова про екс-наставника "Динамо" Валерія Лобановського. Раніше Луческу був незадоволений тим, що журнал France Football поставив його набагато нижче українця в рейтингу найкращих тренерів в історії.

Вибачення Луческу приніс в ефірі програми "ПроФутбол".

"Приношу свої вибачення. Не думав, що буде такий резонанс. Прекрасно розумію, що Лобановський чудовий тренер. Він був важливим тренером і створив систему. "Динамо" тих часів було командою системи. Щастя киян, що у них був такий класний наставник. Він давав результат. Шкодую про свої слова.

Я правда здивувався його місцю в рейтингу, але потім усвідомив, яким класним тренером він був. Шкодую, що так і не зіграв проти нього в чемпіонаті України", - сказав Луческу.

Нагадаємо, що Лобановський зайняв в рейтингу шосте місце, а Луческу виявився лише на 41-й позиції.

Лобановський за свою тренерську кар'єру вісім разів ставав чемпіоном СРСР, а також п'ять разів чемпіоном України. Український фахівець двічі вигравав з "Динамо" Кубок володарів Кубків і один раз Суперкубок УЄФА. На рахунку Луческу вісім титулів чемпіона України, а також по два чемпіонства в Туреччині і Румунії. Крім того, він вигравав Кубок УЄФА і Суперкубок УЄФА.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Лобановський увійшов до топ-3 в почесному рейтингу.