RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Хто очолить "Динамо": головні претенденти на зміну Хацкевичу

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Хацкевич покинув свій пост після двох років роботи в клубі. Останніми краплями, які переповнили чашу терпіння керівництва клубу, стали поразка від "Шахтаря" у чемпіонаті України і виліт з Ліги чемпіонів після нічиєї з бельгійським "Брюгге".

Рішення про відставку було оприлюднено 14 серпня, у день Медового Спаса. Нагадаємо, після матчу на питання про відставку білоруський фахівець відповів, що про це говоритиме з президентом команди Ігорем Суркісом.

"Апостроф" проаналізував варіанти з доступними на сьогоднішній день фахівцями, які можуть змінити Хацкевича на чолі "Динамо".

Юрій Вернидуб. 53-річний фахівець після закінчення минулого сезону залишив посаду наставника луганської "Зорі" і в даний момент є безробітним. Під його керівництвом луганчани ставали бронзовими призерами чемпіонату України в сезоні-2016/17, а також неодноразово здобували сенсаційні перемоги в єврокубкових матчах. Чутки про призначення Вернидуба в "Динамо" ходять досить давно. Сам тренер заявив, що не отримував пропозиції від киян: "У мене ніколи ні з ким не було розмов. І зараз мені ніхто не дзвонив. З чого ви взяли, що я повинен стати тренером "Динамо"?".

Мирон Маркевич. Бачити 68-річного наставника на чолі "Динамо" хочуть багато вболівальників київського клубу, але цей варіант малоймовірний через непрості стосунки Маркевича з керівництвом біло-блакитних. В даний момент Маркевич також є безробітним. Але недавно він заявив, що хоче очолити збірну України.

Мірча Луческу. Також досить малоймовірний варіант. 74-річний румунський наставник недавно прилітав до Києва на матч з "Шахтарем", але ще до гри спростував інформацію про можливу роботу в "Динамо". Вперше новини про роботу Луческу в "Динамо" поширилися в румунських ЗМІ близько тижня тому.

Жозе Моурінью. Найбільш фантастичний варіант. 56-річний португалець є безробітним з жовтня 2018 року, коли його звільнили з посади головного тренера "Манчестер Юнайтед". Нещодавно Моурінью заявив, що повернеться до роботи тільки з клубом, який ставить серйозні завдання. Під такого тренера потрібні великі фінансові вливання для посилення складу, та й сам він зажадає величезну зарплату.

Юрій Мороз. Не виключено, що керівництво "Динамо" піде традиційним шляхом і знайде нового тренера всередині команди. У минулому сезоні "Динамо" U21 під керівництвом Мороза стало переможцем молодіжної першості країни.

Олександр Петраков. Багато вболівальників хотіли б бачити біля керма "Динамо" тренера, з яким молодіжна збірна України завоювала золоті медалі чемпіонату світу. Тим більше, в складі тієї команди грало багато динамівців, яких Хацкевич фактично не помічає. Але одна справа - тренувати збірну, зовсім інше - клубна робота.

Раніше "Апостроф" публікував реакцію фанатів на виліт "Динамо" з Ліги чемпіонів.