RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

США і ЄС зажадали позбавити Білорусь великого спортивного турніру через Лукашенка

Конгресмени США і депутати країн ЄС з відкритим листом звернулися до президента Міжнародної федерації хокею Рене Фазеля з проханням відібрати у Білорусі право проведення чемпіонату світу-2021 через насильницькі дії уряду країни на чолі з Олександром Лукашенком по відношенню до простих громадян.

Текст листа опублікувала на своєму сайті депутат Європарламенту Віола фон Крамон.

"Шановний президент Фазель! У наступному році ваша організація проведе чемпіонат світу з хокею в Білорусі і Латвії. На жаль, ми, члени Конгресу і парламентарії, вважаємо, що Білорусь втратила цей привілей через той рівень насильства, який урядові сили використовують проти своїх громадян. Як ви знаєте, на початку серпня, навіть коли COVID-19 бушував в Білорусі без адекватної реакції уряду, в країні пройшли президентські вибори, які в усьому світі визнані фальсифікованими. У відповідь на це громадяни Білорусі кожен день проводять мирні демонстрації. Протестуючі, журналісти і представники громадянського суспільства зіткнулися з насильством з боку Олександра Лукашенка і незаконного уряду, яке він очолює. Ми приєднуємося до них у вимозі відповідальності за ці злочини.

Ми просимо вас переглянути можливість проведення в наступному році чемпіонату світу з хокею в Білорусі. Безпека наших спортсменів знаходиться під загрозою через тривале насилля з боку уряду і відсутність відповідальності, продемонстрованих в боротьбі з пандемією COVID-19. Білорусь, як і будь-яка інша країна, яка не втілює ідеал спортивної майстерності та прав людини, не повинна користуватися привілеєм проведення такого бажаного заходи до тих пір, поки права, свободи і суверенітет їх народу не будуть у повній мірі дотримані і представлені їх урядом", - йдеться в листі.

Нагадаємо, що в Мінську вже кілька місяців поспіль не припиняються протести проти влади Лукашенка. Велика кількість людей переконана, що чинний глава держави переміг на виборах завдяки фальсифікаціям.

Раніше повідомлялося, що радник Світлани Тіхановскої Олександр Добровольський назвав шість можливих сценаріїв розвитку ситуації в Білорусі.