RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Уже не повернуся: український боксер розповів про життя в Донецьку після 2014 року

Відомий український боксер В'ячеслав Сенченко в інтерв'ю "Апострофу" розповів, як він жив в Донецьку після початку російської агресії на Донбасі.

"Вся моя кар'єра склалася в Донецьку. Я полюбив це місто, для мене воно стало рідним. Я сумую за ним. Зараз, я, звичайно, повністю в Києві. Звик вже тут, мене все влаштовує. Але іноді хочеться хоч на день поїхати в Донецьк.

Я поїхав з Донецька в 2015 році. Ніяких гарантій безпеки у мене там не було. Я за Україну, у мене навіть була думка вивісити український прапор, коли там цей рух починався. З багатьма перелаявся на цьому грунті. Але я українець, мені батько прищепив любов до України. Це моя батьківщина. Багато мені дзвонили і питали, як я там. Але люди мене там поважали і зараз поважають. Навіть зараз телефонують, пишуть: "Слава, приїжджай. Ми тобі гарантуємо безпеку. Тебе ніхто не чіпатиме". Там відкрилися академія боксу, зал. Але я думаю, що вже не повернуся", - сказав Сенченко.

Сенченко виступав в напівсередній ваговій категорії (до 66,678 кг). У 2009 році він завоював титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації (WBA). Сенченко тричі успішно захищав титул, але в четвертій спробі програв американцеві Полу Маліньяджі. За свою кар'єру українець провів 39 боїв, здобув 37 перемог і зазнав дві поразки.

Раніше повідомлялося, що Сенченко розповів про своє ставлення до геїв.