RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Підсумкові таблиці європейських топ-чемпіонатів з футболу

Завершилися всі європейські топ-чемпіонати з футболу. Стали відомі чемпіони та призери в топ-5 лігах, а також найкращі бомбардири і клуби, які покинули елітні дивізіони.

АНГЛІЯ

Чемпіоном в третій раз за останні чотири роки став "Манчестер Сіті". Другим фінішував "Манчестер Юнайтед". У топ-4 також увійшли "Ліверпуль" і "Челсі". Ці чотири клуби зіграють у Лізі чемпіонів в наступному сезоні. "Лестер" і "Вест Гем" виступатимуть у Лізі Європи, а "Тоттенгем" прийме участь в новому турнірі УЄФА - Лізі конференцій.

Вилетіли з Прем'єр-ліги "Фулгем", "Вест Бромвіч" і "Шеффілд Юнайтед". Найкращим бомбардиром став нападник "Тоттенгема" Гаррі Кейн, який забив 23 голи і випередив форварда "Ліверпуля" Мохамеда Салаха (22).

Турнірна таблиця АПЛ

ІСПАНІЯ

Чемпіонський титул досить несподівано завоював "Атлетіко". Мадридський клуб лідирував з перших турів, але в кінцівці несподівано втратив великий відрив і ледь не втратив титул. Втім, три перемоги поспіль в кінці сезону все-таки принесли золоті медалі "Атлетіко". Друге і третє місця зайняли "Реал" і "Барселона", а четвертим учасником Ліги чемпіонів стала "Севілья". До Ліги Європи потрапили "Реал Сосьєдад" і "Бетіс", а в Лізі конференцій виступить "Вільярреал".

Вилетіли з Ла Ліги "Уеска", "Вальядолід" і "Ейбар". Найкращим бомбардиром турніру в п'ятий раз поспіль став нападник "Барселони" Ліонель Мессі, який забив 30 голів.

Турнірна таблиця Ла Ліги

ІТАЛІЯ

Чемпіоном вперше з 2010 року став міланський "Інтер", який гарантував собі титул за кілька турів до фінішу. За місця в Лізі чемпіонів завзята боротьба йшла до останнього туру. У підсумку в головний клубний турнір Європи пробилися "Аталанта", за яку виступають українці Руслан Малиновський і Віктор Коваленко, "Мілан" і "Ювентус". У Лізі Європи виступлять "Наполі", який у заключному турі примудрився втратити путівку в Лігу чемпіонів, а також "Лаціо". "Рома" зіграє в Лізі конференцій.

Вилетіли з Серії А "Беневенто", "Кротоне" і "Парма". Найкращим бомбардиром чемпіонату Італії вперше в своїй кар'єрі став нападник "Ювентуса" Кріштіану Роналду, на рахунку якого 29 голів.

Турнірна таблиця Серії А

НІМЕЧЧИНА

Чемпіоном Німеччини в дев'ятий раз поспіль стала мюнхенська "Баварія", яка завоювала титул достроково. Друге місце зайняв "РБ Лейпіг". Третьою стала дортмундська "Боруссія", яка довгий час йшла поза топ-4, але зуміла пробитися в зону Ліги чемпіонів завдяки серії перемог на фініші. Четвертим учасником Ліги чемпіонів від Німеччини став "Вольфсбург". До Ліги Європи вирушили "Айнтрахт" і "Байєр", а в Лізі конференцій виступить "Уніон".

Вилетіли з Бундесліги "Шальке" і "Вердер", а "Кельн" проведе стикові матчі з клубом другої Бундесліги. Найкращим бомбардиром чемпіонату знову став нападник "Баварії" Роберт Левандовскі, який забив 41 гол і встановив рекорд турніру.

Турнірна таблиця Бундесліги

ФРАНЦІЯ

Переможцем чемпіонату Франції сенсаційно став "Лілль" з сумарною вартістю гравців менше 300 мільйонів євро. Це четвертий показник у чемпіонаті Франції. Більш того, "Лілль" за сумарною вартістю футболістів (297 млн) більше ніж на півмільярда євро поступається ПСЖ (828), який посів друге місце. Третім став "Монако", який зіграє в кваліфікаційному турнірі Ліги чемпіонів. "Ліон" і "Марсель" візьмуть участь в Лізі Європи, в "Ренн" зіграє в Лізі конференцій.

Вилетіли з Ліги 1 "Діжон" і "Ним", а "Нант" зіграє в стикових матчах з клубом Ліги 2. Найкращим бомбардиром став нападник ПСЖ Кіліан Мбаппе, який забив 27 голів.

Турнірна таблиця Ліги 1