RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Сім'я Тимановської після скандалу на Олімпіаді поїхала в Україну

Чоловік і дитина легкоатлетки Крістіни Тимановської, яку насильно намагалися вивести з Олімпіади в Японії через критику керівництва, покинули Білорусь і поїхали в Київ.

Про це повідомив співзасновник Sports.ru Дмитро Навоша в ефірі російського радіо "Ехо Москви".

Сама спортсменка планує просити політичний притулок в Польщі. Поки що вона ще не зверталася в посольство Польщі в Токіо за національною візою, повідомляє Telegram-канал NEXTA.

"Планується, що після прибуття до Польщі їй буде надано сприяння з боку місцевої Федерації легкої атлетики. Відомство організовує перебування і тренування Тімановскій на території Польщі, а також посприяє в отриманні міжнародного захисту", - йдеться в повідомленні.

Раніше в ЗМІ фігурувала інформація, що вона може звернутися в посольство Австрії. Також візу спортсменці запропонувала Чехія.

Нагадаємо, 24-річна Крістіна Тимановська різко розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке поставило її брати участь в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Деякі ЗМІ повідомляють, що ця організація повністю контролюється сім'єю Олександра Лукашенка, зокрема - його сином Віктором. Тимановську зняли зі змагань нібито в зв'язку "з емоційно-психологічним станом", однак вона цю інформацію спростувала. Її намагалися насильно посадити на рейс Токіо - Стамбул. Спортсменку з поліції аеропорту перевезли в безпечне місце, з нею японський адвокат у справах біженців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Тимановська не хоче повертатися в Білорусь через погрози і відчуття небезпеки.