RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вчинив правильно: реакція Міжнародного комітету на відмову українця від фото з росіянами

У пресслужбі Міжнародного паралімпійського комітету (МПК) прокоментували відмову українського спортсмена Ігоря Цвєтова фотографуватися разом з бігунами з Російської Федерації.

Про це повідомляє "Спорт-Експресс".

"Протоколи COVID-19 на Паралімпійських іграх в Токіо-2020 передбачають, що спортсмени повинні збиратися разом на верхній сходинці п'єдесталу пошани під час церемонії нагородження, тільки якщо вони носять маски для обличчя. З відеозапису церемонії видно, що обидва російські спортсмени без масок. Тому український спортсмен має право не приєднуватися до них на верхній сходинці п'єдесталу пошани", - заявили виданню в пресслужбі організації.

У фіналі 100-метрівки Цвєтов змагався з паралімпійцями з Російської Федерації. Він обігнав Артема Калашяна і Давида Джатіева, але не зміг обійти Дмитра Сафронова, який посів перше місце.

Росіяни запропонували українському спортсмену сфотографуватися разом, але він відмовився. У результаті російські бігуни позували для фото удвох.

Нагадаємо, на Олімпіаді в Токіо вибухнув скандал, коли українська легкоатлетка Ярослава Магучіх на фото обіймалася з росіянкою Марією Ласіцкене. Після цього український каратист і бронзовий призер Олімпіади-2020 Станіслав Горуна встав на захист дівчини та теж нарвався на хвилю гніву.