RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Олімпійського чемпіона Мільчева звинувачують у викраденні майна Міноборони

Олімпійський чемпіон і головний тренер зі стендової стрільби Микола Мільчев міг незаконно заволодіти спорудами, які належать Міністерству оборони.

Про це йдеться в журналістському розслідуванні сайту "Телеграф".

Суди за повернення майна в державну власність тягнуться не перший рік, але, як пишуть розслідувачі, "повертати державі ласий, хоч і незаконно отриманий об'єкт, ніхто не збирається".

З розслідування можна дізнатись про те, як за допомоги Овідіопольскої РДА у 2003 році майно Міністерства оборони України було передано олімпійській зірці і, наразі, головному тренеру зі стендової стрільби Миколі Мільчеву. На цьому майні той, зі слів журналістів, облаштував схему - за підтримки Міністерства молоді та спорту він зробив свій стенд олімпійським майданчиком, на якому заробляв гроші – зазначається, що він міг вимагати хабарі зі спортсменів, які прагнули потрапити на міжнародні змагання.

Розслідувачі кажуть: "Спільнота спортсменів зі стендової стрільби - це замкнуте коло людей. Всі знають один одного чи не з юніорства. Через це кожен має свій власний досвід спілкування з Миколою Мільчевим. Багато спортсменів не наважуються говорити з журналістами під власними іменами. Адже на кону - кар'єра". У матеріалі можна прочитати чимало коментарів спортсменів на тему "монополізації" стендової стрільби Мільчевим - які розцінки існують на потрапляння до збірної, як опозиційна до головного тренера думка призводила до виключення спортсменів з улюбленого виду спорту і про те, як на олімпійській базі, зведеній ще при "совєтах", за 20 років господарства Мільчева, з нового постав лише "ресторанчик-генделик".

Це не перший матеріал щодо головного тренера зі стендової стрільби, однак чи не вперше в медіа проблема в олімпійському виді спорту перетнулася з інтересами держави.