RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зміцнення олімпійського резерву України: в рамках Olympic Dreams проведено збір у Іспанії

В Іспанії відбувся п’ятий етап проєкту Olympic Dreams, спрямованого на підтримку молодих українських спортсменів

В рамках проєкту Olympic Dreams, ініційованого українським Благодійним фондом "Майбутнє – дітям", в Валенсії пройшов навчально-тренувальний збір Judo Valencia Training Camp. В ньому взяли участь вихованці Карена Балаяна та Олександри Старкової – одна з найсильніших команд українських молодих дзюдоїстів.

Проєкт Olympic Dreams спрямований на підтримку олімпійського резерву України у найскладніші часи. За словами підприємця, мецената та ідейного натхненника проєкту Анатолія Бойко, це вже п’ятий великий кемп, який проводиться на території дружніх країн за останні півтора року. "Спорт не вибачає пауз, тому ми не зупиняємося і продовжуємо організовувати табори для українських спортсменів у нових дружніх країнах", – сказав він.

Фото - Ідейний натхненник проєкту Olympic Dreams Анатолій Бойко (ліворуч) та Почесний консул України в Валенсії Пабло Гіль Лопез (праворуч)

Урочистий захід, присвячений проведенню в Іспанії міжнародного кемпу в межах проєкту, пройшов за участі Почесного консула України у Валенсії Пабло Гіль Лопеза, який високо оцінив ініціативу фонду. "Це чудовий приклад того, як спорт може об’єднувати людей і країни. Я радий бачити, що українська молодь має таку можливість тренуватися і змагатися на міжнародному рівні", – зазначив він.

Проєкт Olympic Dreams також популяризує українську культуру серед міжнародної спільноти. Під час заходу в Валенсії молоді учасники проєкту продемонстрували вишиванки бренду THE SVOE.

Cеред гостей та партнерів Olympic Dreams були також присутні головний тренер жіночої олімпійської збірної Ізраїлю з дзюдо Шані Хершко, засновниця Олімпійського спортивного кемпу з дзюдо в Валенсії та членкиня Федерації дзюдо Валенсії Лаура Гомес Ропінон, засновниця фонду Damark Люсія Задорожна, представники української діаспори. Вони поділилися своїми враженнями від проєкту і побажали успіху українським спортсменам.

Проєкт Olympic Dreams не збирається зупинятися на досягнутому. На серпень-вересень вже організовано черговий спортивний табір проєкту для українських каратистів, гандболістів та футболістів у Словаччині. "Системний підхід на шляху до стратегічної цілі – підтримувати олімпійський резерв України у найскладніші часи – дає свої результати", – підкреслив меценат проєкту Анатолій Бойко.

"Дух та прагнення українських молодих спортсменів продовжувати своє тренування попри війну на батьківщині вражає й надихає багатьох людей. Проєкт Olympic Dreams виконує дуже важливу, хоча й складну роботу – намагається надати своїм атлетам все необхідне задля того, щоб вони мали рівні можливості поряд зі спортсменами з інших країн. Сьогодні ця робота є надважливою", – зазначив Почесний консул України в Валенсії Пабло Гіль Лопез.

Фото - Співзасновниця Благодійного фонду "Майбутнє – дітям" Олександра Новікова (ліворуч) та засновниця фонду Damark Люсія Задорожна (праворуч)

Проведення Olympic Dreams в Іспанії підтримали благодійні організації DAMARK ONGD Humanitaria та Олімпійський спортивний кемп з дзюдо в Валенсії. Проєкт отримав підтримку Міністерства молоді та спорту України, Ірпінської міської ради, НОК України Київської області, Федерації дзюдо України та низки посольств приймаючих країн.