RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Потисла руку росіянці: українська тенісистка потрапила в скандал, відео

На юніорському Australian Open українська тенісистка Єлизавета Котляр потисла руку російській опонентці Владі Мінчевій. Російські ЗМІ у захваті, а Федерація тенісу України назвала цю ситуацію "помилкою".

Відповідний момент з Відкритого чемпіонату Австралії розмістили у мережі.

Читайте також: Польський шахіст відмовився потиснути руку російському супернику: промовисте відео

Так, після своєї поразки у першому колі (2:6, 4:6) 16-річна жителька Дніпра підійшла до сітки і подала руку своїй ровесниці, мешканці Митищ (Підмосков'я).

Російські ЗМІ підтримали таку дію від Котляр та захоплюються її вчинком. Також похвалив вчинок українки президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпіщев.

"Вони молодці, що так вчинили. Теніс завжди виділявся серед інших видів спорту. Спорт поза політикою - це було доведено", - зазначив він в інтерв'ю російському державному інформагентству ТАРС.

Українська сторона ж обурена.

"Федерація тенісу України підтримує спільну позицію українських тенісистів не проводити рукостискання з представниками країн-агресорів. Наші провідні гравці про це повідомлені та підтримують таку позицію. Але завжди можуть бути помилки. Така помилка сталася сьогодні із нашою гравчинею", - написала пресслужба Федерації тенісу України у Facebook.

Батько української тенісистки Костянтин Котляр вибачився за неї за те, що вона подала руку російській спортсменці.

"Лізі лише 16 років, у неї ще не має справжнього досвіду виступів на таких значних змаганнях, як турніри серії Grand Slam, вершини, як професійного, так і юнацького тенісу. Тут надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить неабиякий тиск на спортсменів. На початку кар’єри важко з таким впоратися й не нервувати. Нажаль, моя донька не відчувала себе спокійною, емоції били через край, тому вона не повністю контролювала свою поведінку. На автоматі виконала післяматчевий ритуал – потиснула руку суперниці, не розуміла, що за сіткою стояла представниця країни, яка здійснила напад на нашу Батьківщину. Це безумовно була помилка, через яку Ліза дуже шкодує й запевняє, що ніколи більше не дозволить нічого подібного", - пояснив її батько.

За словами Котляра, його донька є щирою патріоткою України та залишиться нею, а також пам’ятатиме, "хто є хто".

Котляр вдруге у кар'єрі зустрічалася з Мінчевою. У 2021 році вона перемогла росіянку на ґрунтовому турнірі ITF J30 у Бішкеку.

Нагадаємо, український фігурист перетворив свій виступ у "кривавий" перфоманс.

  • Вас може зацікавити:

Престижний міжнародний фотоконкурс осоромився через запрошення в журі росіянки

Спорт "поза політикою"? МОК дозволив росіянам і білорусам їхати на Олімпіаду 2024

Допуск росіян і білорусів на Олімпіаду – 2024: Україна різко відповіла МОК