RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Білорусів і росіян допустили на Олімпіаду та Паралімпіаду 2024 з тенісу

У Міжнародній тенісній федерації (ITF) оголосили про допуск російських та білоруських тенісистів до участі в Олімпіаді та Паралімпіаді у 2024 році, які відбудуться у столиці Франції, з "нейтральним статусом".

Про це йдеться на офіційному сайті ITF.

Читайте також: Польський шахіст відмовився потиснути руку російському супернику: промовисте відео

Згідно з рішенням, дозвіл на допуск до змагань на Олімпійських та Паралімпійських іграх матимуть ті спортсмени, які відповідатимуть умовам нейтральності, що визначені Міжнародними олімпійським та Паралімпійським комітетами.

"Нейтральні спортсмени повинні будуть відповідати вимогам відбору та допуску, викладеним у відповідному Регламенті ITF. Рішення ITF узгоджується з більшістю міжнародних федерацій щодо індивідуальних змагань і спортсменів, які братимуть участь в Іграх 2024 року в Парижі цього літа. Позиція ITF також відповідає чинній міжнародній політиці тенісу, яка була ухвалена в березні 2022 року", – повідомляють у ITF.

Як відомо, літні Олімпійські ігри мають відбутися у Парижі у період з 26 липня до 11 серпня, а Паралімпійські ігри - з 28 серпня до 8 вересня.

Восени минулого року виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету ухвалив рішення про призупинення членства Олімпійського комітету Росії. Таке рішення підтримали у зв'язку з тим, що 5 жовтня ОКР прийняв до свого складу олімпійські комітети окупованих українських територій.

Проте у грудні 2023-го МОК офіційно дозволив російським та білоруським спортсменам змагатися на Олімпіаді у Франції у нейтральному статусі.

Нагадаємо, на юніорському Australian Open українська тенісистка Єлизавета Котляр потиснула руку російській опонентці Владі Мінчовій, після чого Федерація тенісу України назвала цю ситуацію "помилкою".

  • Вас також може зацікавити:

Престижний міжнародний фотоконкурс осоромився через запрошення в журі росіянки

Спорт "поза політикою"? МОК дозволив росіянам і білорусам їхати на Олімпіаду 2024

Допуск росіян і білорусів на Олімпіаду – 2024: Україна різко відповіла МОК