RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Україна просить МОК відсторонити від літньої Олімпіади низку росіян: хто потрапив до списку

Україна просить МОК усунути від участі в літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі групу російських спортсменів за їх підтримку військової агресії.

Про це повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету України.

Спільний лист до Міжнародного олімпійського комітету підготували НОК, Міністерство молоді та спорту, а також Асоціація спортивної боротьби України: у ньому йдеться про порушення умов "нейтральності" окремими спортсменами, допущеними до кваліфікаційних відборів на Олімпійські ігри-2024.

Читайте також: Білоруську спортсменку не пустили на Олімпіаду: у всьому винні "зв'язки з Лукашенком"

Йдеться про Анвара Аллахіарова, Сергія Семенова, Артура Наіфонова, Надія Соколова, Наталію Малишеву, Олену Касабієву, Романа Власова, Ольгу Хорошавцеву та Абдулрашид Садулаєва. Українська сторона вказала у листі на докази їхньої підтримки війни в Україні, а також участі у пропагандистських заходах, публічні висловлювання на підтримку чинної влади Росії та відвідування ними окупованих українських територій.

Профільні відомства звернулися до МОК із проханням вжити відповідних заходів для дотримання рекомендацій МОК щодо нейтрального статусу спортсменів із Росії та Білорусі. Від МОК вимагають не допустити вищезгаданих осіб до міжнародних змагань, зокрема й кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду-2024.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що деякі російські та білоруські атлети були допущені до участі в Олімпійських іграх у Парижі, але зі значними обмеженнями і за певних умов.

  • Вас також може зацікавити:

Спорт "поза політикою"? МОК дозволив росіянам і білорусам їхати на Олімпіаду 2024

Допуск росіян і білорусів на Олімпіаду – 2024: Україна різко відповіла МОК

МОК переглянув рішення про дискваліфікацію Харлан: у Мінспорту озвучили деталі