RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Греції запалили вогонь для Олімпійських ігр-2024 в Парижі. Відео

У Греції запалили вогонь на честь Олімпійських ігор, які відбудуться влітку у Парижі – він подорожуватиме упродовж ста днів аж до самого початку змагань.

Про це повідомляє "Skai".

Подія сталася у вівторок вдень, 16 квітня. Церемонія відбулася у присутності президента Грецької Республіки Катерини Сакелларопулу на території Стародавньої Олімпії, відповідно до традиційного ритуалу. Через несприятливі погодні умови вогонь не вдалося запалити за допомогою сонця, тому це зробили вогнем, добутим днем раніше.

Тепер вогонь долатиме шлях упродовж 102 днів аж до самого початку Олімпійських ігор у Франції, рухаючись від Акрополя до Парижа.

Читайте також: Олімпійське перемир'я: Макрон зробив гучну заяву щодо воєн у світі

Нагадаємо, традиція запалювати Олімпійський вогонь існувала в Стародавній Греції під час проведення античних Олімпійських ігор. Олімпійський вогонь служив згадкою про подвиг Прометея, що за легендою викрав вогонь у Зевса та подарував його людям.

Відбувалась церемонія запалювання олімпійського вогню біля храму Гери в Олімпії. Поновив його П’єр де Кубертен у 1912 р. Смолоскип запалюють в Олімпії спрямованим пучком сонячного проміння, утвореного увігнутим дзеркалом. Олімпійський вогонь символізує чистоту, прагнення досконалості і боротьбу за перемогу, а також мир і дружбу. Ця традиція зберігається донині.

Раніше ми писали, що Україна просить МОК відсторонити від літньої Олімпіади низку росіян.

  • Вас може зацікавити:

Спорт "поза політикою"? МОК дозволив росіянам і білорусам їхати на Олімпіаду 2024

МОК схвалив участь росіян і білорусів в Олімпіаді-2024, але є нюанс

Білоруську спортсменку не пустили на Олімпіаду: у всьому винні "зв'язки з Лукашенком"