RU  UA

Якими будуть місцеві вибори-2020: Фесенко і Поживанов в програмі "ТАКим чином" Матвієнко на "Апостроф TV"

Політолог Володимир Фесенко і колишній народний депутат Михайло Поживанов взяли участь в аналітичній програмі "ТАКим чином" з Костянтином Матвієнко на "Апостроф TV", де обговорили ряд актуальних тем і дали прогнози по місцевим виборам в Україні.

Місцеві вибори на новій територіальній основі: чи впораються політичні партії з новою формулою

На думку Фесенка, нова виборча форма багато в чому виявиться більш складною для виборців, ніж для партій.

"Політсили та їх керівництво розроблять необхідну стратегію для проходження виборчого періоду і підлаштуються під нові правила гри. У той же час рядові громадяни можуть зіткнутися з труднощами при голосуванні", - заявив він.

Екс-нардеп Поживанов пояснив, що у старих політичних еліт не виникне складнощів з виборами за новою формулою.

"Деякі молоді політсили можуть не виграти вибори через недосвідченість в проведенні подібних кампаній", - пояснив він.

Комунальний транспорт: чи збережуться пільги при необхідності модернізації парку

"У кожному місті по-різному можуть відреагувати на питання соціальних пільг в комунальному транспорті, але швидше за все, нові місцеві влади, будуть намагатися зберегти даний вид пільг, незважаючи на необхідність заміни або модернізації автопарку", - поділився думкою, зокрема, Поживанов.

Команда мера: чи є кадровий резерв у кандидатів

На думку Фесенка, до майбутніх виборів більше готові не політичні партії, а місцеві еліти. За його словами, більшість мерів давно готуються і мають міцні позиції на місцях.

"Деякі мери сидять в своїх кріслах близько 10 років і їм буде легко висувати на вибори сильну команду. З іншого боку, їм буде протистояти ряд людей, які не можуть похвалитися подібним досвідом. І новим кандидатам буде дуже складно конкурувати", - пояснив він.

У відповідь на це Поживанов підкреслив, що деякі кандидати будуть йти на вибори пыд розрекламованими брендами і, можливо, їм вдасться переконати виборців, що у них є працездатна команда.

"Нове обличчя може заручитися підтримкою вже чиєїсь старої команди і таким чином спробувати протистояти чинним головам міст", - розповів екс-нардеп.

Кого висувати в депутати: чи зможуть політичні партії знайти гідних кандидатів

Володимир Фесенко зазначив, що кадровий голод є на рівні центральної влади, не кажучи вже про дрібних населених пунктах.

"Місцеві еліти давно мають під рукою дрібних чиновників, які можуть висуватися на виборах, а ось у великих партій можуть виникнути проблеми. І навіть якщо новій людині вдасться зайняти крісло мера, то у виконавчій службі залишиться стара команда і людей ніде буде взяти", - заявив Фесенко.