RU  UA

Силовики готові були ліквідувати луцького терориста - Шкіряк

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк розкрив деталі операції в Луцьку, де терорист Максим Кривошей захопив автобус із заручниками.

Про це він заявив в ефірі "Апостроф TV".

"У Луцьку все було дуже серйозно. Були справжні гранати і справжні постріли. Терорист стріляв по вікнах автобуса і по безпілотнику СБУ. Стосовно силовиків до цієї справи і до того, що могло статися в автобусі було дуже серйозним. Підрозділи нацполіціі і СБУ заради порятунку людей були готові ліквідувати терориста. План опрацьовувався", - пояснив він.

Шкіряк додав, що такий план несе за собою дуже великі ризики і в даному випадку президент України зробив правильно. Його відеозвернення і його розмова з терористом дали можливість для того, щоб з атобус вийшли перші три людини, а потім і всі заручники.

"Якщо комусь хотілося "Беслана" і "Норд-Осту" як в Росії, де "успішний штурм" терористів закінчився смертю сотень мирних людей і дітей, то я такого не хочу. Я вважаю, що президент України мав право прийняти рішення заради порятунку чужого життя, тут сумнівів немає", - підкреслив він.

До цього повідомлялося, що терорист Максим Кривош, який 21 липня захопив автобус в Луцьку, зізнався, що спочатку планував захопити Собор святої Трійці в Луцьку.