RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вчені розповіли про вплив глобального потепління на зріст людей

Глобальне потепління може вплинути на зріст середньостатистичного жителя планети Земля.

Про це свідчать результати дослідження міжнародної групи учених з Британського університету, опубліковані в журналі Science Advances.

Спочатку вчені проаналізували зміни в габаритах ссавців, які населяли планету, починаючи з періоду палеоцен-еоценового термічного максимуму, який настав 55 мільйонів років тому. Тоді у світі стався дуже різкий стрибок температури, через що більшість ссавців почала зменшуватися в розмірах, а більш слабкі особини просто померли.

За весь час існування життя поступове потепління змушувало тварин з кожним століттям зменшуватися все більше і більше. В результаті, зараз ми можемо спостерігати "вполовинені" копії тварин, які були спочатку.

Проаналізувавши цю тенденцію, дослідники прийшли до висновку, що це точно так само впливає і на людину. Оскільки процес глобального потепління вже незворотній, його можна лише сповільнити, у людства є всі шанси з часом перетворитися на карликів.

Як повідомляв "Апостроф", вчені спростовують теорію про те, що на планеті в останні 15 років спостерігалося уповільнення глобального потепління.

За матеріалами "Знай"