RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Страшний сон: Шевцова розповіла, як Путіна приголомшила перемога Трампа

Російський політолог Лілія Шевцова вважає, що для президента РФ Володимира Путіна те, що президентом США став Дональд Трамп, виявилося неприємним сюрпризом.

Таку думку Шевцова висловила в інтерв'ю Liga.net.

Політолог вважає, що тези "Росія всюди втручається, Путін всіх купив, Кремль все контролює і підриває ситуацію в західних країнах" є міфом. Вона вважає, що вплив російських хакерів на передвиборну боротьбу в Америці значно перебільшено і в плани Кремля вiн не входив.

"Думаєте, Кремль хотів перемоги Трампа? Так у страшному сні їм не снився Трамп на посту президента США", — заявляє Шевцова.

За її словами, в РФ готувалися до перемоги Хілларі Клінтон, але хотіли максимально підмочити репутацію. Для Путіна перемога Хілларі Клінтон означала б продовження курсу Обами, при якому російська дипломатія переживала золотий вік, стверджує Шевцова. Вона вважає, що у Кремлі до сих пір не можуть отямитися від перемоги Трампа.

Шевцова вказує, що Трамп особливо страшний для Росії, тому що готує нову гонку озброєнь, а при російському військовому бюджеті в $80 мільярдів, смішному за мірками США, Путін не зможе з ним змагатися. "Росія шокована Трампом", — резюмує політолог.

Як повідомляв "Апостроф", також Шевцова розповіла, що Путін хоче змінити тактику щодо України.