RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Не частина Китаю: навколо слів Трампа про Корею розгорається скандал

Уряд Південної Кореї бажає знати, чи надавав президент Китаю Сі Цзіньпін президенту США Дональду Трампу альтернативні дані з історії Кореї.

Про це пише агентство Bloomberg.

У своєму інтерв'ю виданню The Wall Street Journal минулого тижня Дональд Трамп сказав, що Сі Цзіньпін під час недавньої зустрічі сказав, що "Корея фактично була частиною Китаю". Дана заява викликала обурення в Сеулі, ставши одним з головних питань під час президентської гонки в Південній Кореї, спонукавши МЗС цієї країни перевірити, що ж лідер Китаю насправді сказав.

"Це чіткий факт, визнаний міжнародним співтовариством, що протягом кількох тисяч років своєї історії Корея ніколи не була частиною Китаю", - зазначили в МЗС Південної Кореї.

Також заява Трампа викликало обурення й у кандидатів в президенти Південної Кореї.

"Це явне спотворення історії та посягання на суверенітет Республіки Корея", - сказав кандидат від консервативної партії "Вільна Корея" Хон Джунпхьо.

Кандидат від "Спільної демократичної партії" Мун Джеїн зажадав надати повний контекст слова Сі Цзіньпіна. У свою чергу, кандидат від "Народної партії" Ан Чхольсу заявив, що, якщо слова лідера Китаю є правдою, то прикро, що КНР спотворює історію в умовах міжнародної дипломатії.

Президентські вибори в Південній Кореї пройдуть 9 травня.

Як повідомляв "Апостроф", Bloomberg писало, що Трамп не зацікавлений в поваленні північнокорейського лідера Кім Чен Ина, але готовий до раптового удару по КНДР.