RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Росія знову почала кампанію в Twitter щодо поділу суспільства США – Politico

Після кампанії під хештегом #ReleaseTheMemo, яка стосувалася публікації раніше засекреченого меморандуму щодо упередженості ФБР на ранній стадії розслідування втручання РФ в американські вибори, пов'язані з Росією акаунти у Twitter почали кампанію по просуванню інших хештегів, які покликані викликати гнів, зокрема, серед прихильників Дональда Трампа, по відношенню до сил так званої "глибинної держави" ("deep state").

Про це пише видання Politico з посиланням на дослідження ресурсу Hamilton 68, який відстежує діяльність підконтрольних РФ акаунтів у Twitter.

Спочатку термін "deep state" позначав теорію змови, послідовники якої вважають, що існує якась координована група чиновників, які впливають на політику США без оглядки на демократично обраний уряд. Даний термін набрав певну популярність при президентстві Трампа, особливо серед співчуваючих йому ЗМІ (консервативних і ультраправих ресурсах). Зокрема, саме поняття "deep state", на їх думку, пояснювало, чому сталися витоки від чиновників у пресу, які вплинули на відсторонення з посади радника президента США Майкла Флінна.

Відзначається, що нещодавно в тренди Twitter з'являлися такі хештеги, як #fisagate, #obamadeepstate, #wethepeopledemandjustice, #thememorevealsthecoup і #obamaslegacyisobamagate. Аналітики стверджують, що в цьому випадку мова йде про масштабну стратегію.

Діяльність підконтрольної Росії мережі акаунтів у Twitter в основному ставить перед собою дві мети: просувати питання, які поділяють американське суспільство (расові, релігійні тощо), а потім підштовхувати користувачів писати про це. Зокрема, так Кремль поводився у таких важливих для нього темах, як Україна і Сирія.

Hamilton 68 встановив не менше 600 акаунтів у Twitter, які так чи інакше просувають вигідні РФ теми. Проте їх насправді може бути набагато більше. З 19 по 30 січня дана прокремлівська мережа акаунтів присвятила темі "deep state" 38% своїх зі своїх 113 найбільш згадуваних статей. Тоді як наступна тема – Сирія – займала всього 4%.

У компанії Twitter на запит сенаторів щодо кампанії #ReleaseTheMemo відповіли, що моніторять географічні дані користувачів, які використовують цей хештег, але значною зв'язку з Росією на спостерігають.

Як повідомляв "Апостроф", Джим Керрі видалив свій профіль у Facebook, а також продає акції цієї компанії через втручання Росії у президентські вибори в США.